Országos előrejelzés: szombat estig

Az Északi-középhegység és az Alföld egyes részein lévő felhőzet lassan mozog kelet felé, eközben szakadozhat, az ország nagyobb részén azonban többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A borult tájakon hószállingózás nem kizárt. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős széllökések is lehetnek.

Késő estére -1 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés: szombat estétől vasárnap reggelig

A fátyolfelhőzet mindenütt növekszik, de az ország egyes részein rétegfelhőzet is lehet. Hószállingózás, gyenge havazás elsősorban az Északi-középhegységben és a keleti tájakon előfordulhat. A nyugatias szél az északi és keleti megyékben élénk, néhol erős maradhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul.

traktor

Fotó: pexels.com


Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől a szárazföld belsejéig anticiklon nyúlik be, amelynek területén napos és ködös, rétegfelhős tájak egyaránt vannak. Ettől északra, északkeletre vonulnak ciklonok, ezek frontjai mentén több helyen fordul elő havazás.

Egy másik ciklon érte el Portugáliát, ennek előterében dél felől enyhe levegő érkezik Spanyolország fölé, a partvidéken egy-egy helyen 20 fokig melegszik a levegő.
Ezzel szemben a Kelet-európai-síkságon napközben is nagy területen -10 fok alatt marad a hőmérséklet. A Kárpát-medence az északnyugati anticiklon peremén van, de már az északi ciklon áramlási rendszere is hatással lesz időjárásunkra – írja az MTI.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.