Mi vár ránk kedden?

Kedden elszórtan lehet zivatarokra számítani az országban, legalacsonyabb valószínűséggel az északnyugati területeken. A cellákhoz rövid idő alatt 20-30 mm csapadék, kisebb méretű jég és 50-70 km/h (északon, északkeleten esetleg 70-80 km/h) körüli széllökés társulhat. Egy-egy zivatarcella néhol az éjszaka folyamán is kialakulhat.

A Dunántúlon és az ország középső, észak-déli sávjában lesznek a legkedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához, de egy-egy cella keletebbre is előfordulhat. A cellák környezetében hasonló kísérőjelenségekre kell számítani, mint hétfőn.Agrometeorológia

Az őszi vetésekre a május közepi öntözés után meleg, de nem forró, többnyire napos idő köszöntött. Így ott, ahol sikerült az esős időben felszaporodott kórokozókat visszaszorítani a kritikusnak számító virágzás – magképződés időszakában, szépen fejlődhetnek az állományok. A kora nyári idő az előttünk álló héten is folytatódik elszórt záporokkal, zivatarokkal. Országos, nagyobb csapadék ezen a héten nem valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.