Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

Az ország északkeleti felén lesz a több felhő, és ott záporra, zivatarra is számítani kell, másutt csökken a felhőzet, és nem valószínű csapadék. Gyenge marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Időjárás hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Az ország északkeleti felén lesz a több felhő, délnyugaton pedig több órára kisüt a nap. Északkeleten, keleten még az esti órákig is záporra, zivatarra számíthatunk, jóval kisebb délnyugaton a csapadék esélye. Az Alföldön megélénkül a délnyugati szél, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Kedd

A napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Északon több helyen, másutt inkább csak elszórtan várható zápor, zivatar; heves zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Szerdai előrejelzés

Kevésbé és erősebben felhős időszakok és területek váltakoznak. Többfelé várható zápor, zivatar; heves zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul.

A hét időjárása leegyszerűsítve: nyugaton inkább eső, zápor, keleten jellemzően zápor, zivatar – fotó: Shutterstock

Időjárás csütörtökön

A gyakran változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Több helyen várható csapadék: nyugaton inkább eső, zápor, keleten jellemzően zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Pénteken várható

Változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, esetleg zivatar is. Az északi szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Országos előrejelzés: szombat

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.