Ma éljjel a keleti, délkeleti határvidéken, valamint a nyugati megyékben sok lesz a felhő, másutt inkább gyengén vagy közepesen felhős ég valószínű. Legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. Az északi, északkeleti szél északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon olykor erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -15 fok között várható, de a szélcsendes, vastag hóval borított, kevésbé felhős tájakon akár jóval hidegebb is lehet.

Már csak hószállingózás fordulhat elő – fotó: Fekete Zoltán

Pénteken napközben változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, legfeljebb néhol lehet jelentéktelen hószállingózás. Este azonban északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és késő este északnyugaton már eleredhet a hó. Délelőtt még többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél, melyet az Alpokalján és északkeleten viharos lökések is kísérhetnek, ezért főként az utóbbi tájakon néhol hófúvás is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -15 fok között várható, de a szélcsendes, kevésbé felhős, vastagabb hóval borított vidékeken ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +2 és -6 fok között alakul, fagypont feletti értékek elsősorban nyugaton, délnyugaton várhatók.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.