Várható időjárás vasárnap estig

Éjszaka kevés lesz a felhő, eleinte északkeleten néhol még zápor előfordulhat, majd csapadék nem várható. Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű.

A középső országrészben néhol még erős északnyugati szél éjszaka mérséklődik. Vasárnap csak eleinte keleten élénkülhet meg az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 27 fok között alakul.

Szeptemberi naplemente az Alföldön – fotó: Agroinform.hu

Időjárási helyzet Európában

Franciaországtól Németországon át egészen Oroszország középső területéig anticiklon helyezkedik el. Területén a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északnyugati része fölött többközéppontú ciklon található, emiatt arrafelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a frontok mentén szórványosan esik az eső, záporeső.

Sekély ciklon örvénylik a Fekete-tenger térségében, ott a napsütés mellett erősebben megnövekednek a gomolyfelhők, és záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északnyugati felén általában 11 és 24, délkeleti felén pedig 26 és 33 fok között változik.

A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, ahol helyenként a délutáni órákra még 35 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb, átmenetileg hűvösebb levegő érkezik.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.