Ma gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elsősorban északkeleten lehet erősebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé helyenként zápor is valószínű. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl levegő.

Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég. Csapadék nem lesz. Mérséklődik az északnyugati szél. Hajnalra általában 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn napos időre számíthatunk többnyire kevés, az északkeleti megyékben több gomolyfelhővel, és utóbbi országrészben néhol záporeső is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között valószínű.

Kedden gomolyfelhős, túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. (Legfeljebb a nyugati, délnyugati határvidékre sodródhat be nyugat felől egy-egy zápor.) Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Szerdán többórás napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, elsősorban a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein valószínű elszórtan zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

napraforgó

Gomolyfelhős-napos időre számíthatunk – fotó: Farkas Imre

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor, néhol zivatar is lehet. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

Pénteken gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor, néhol zivatar is lehet. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között valószínű.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor, néhol zivatar is lehet. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.