Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

Változóan felhős lesz az ég. Összességében többfelé várható zápor, zivatar, néhol a zivatarokhoz heves kísérőjelenségek is társulhatnak. Az északias szél élénk lesz, az Alpokalján és a Nyírség környékén olykor meg is erősödik. Zivatarok környezetében azonban átmenetileg viharos széllökések is lehetnek, A késő esti 19, 24 fokról hajnalra 15 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Erős gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett inkább csak rövidebb időre süthet ki a nap. Főként a nap második felében sokfelé várható zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is lehet. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között várható.

Kedd

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de hosszú ideig erősen felhős helyek is lehetnek. A hajnali órákban helyenként köd és rétegfelhőzet képződik. Többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, a tartósan felhős tájakon lesz hűvösebb.

Szerda

Gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, szórványosan - nagyobb eséllyel az ország keleti részén - várható zápor, zivatar. Hajnalban helyenként ködre is számítani kell. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Bálahordás után, a tető alatt várjuk az esőt, hátha megérkezik! – fotó: Barna András

Csütörtök

Napos idő várható gomolyfelhőkkel, helyenként - nagyobb valószínűséggel keleten, északkeleten - fordulhat elő zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Péntek

Gomolyfelhős napos idő valószínű, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A változó irányú szél egyre többfelé északnyugatira fordul és megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Szombat

Gomolyfelhős, napos idő valószínű, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.