Ma éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, illetve viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Hétfőn eleinte északon kevés felhő, napos idő várható, majd a déli óráktól ott is megnövekszik a felhőzet. Délen többfelé, másutt helyenként alakul ki eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Kedden felszakadozik, csökken a felhőzet, napközben már gomolyfelhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul.

eső

Eső és szél is érkezik – fotó: Shutterstock

Szerdán nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, eleinte a Tiszántúlon néhány órás napsütés még lehet. Főként az ország északnyugati felén valószínű eső, zápor. A délnyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég. Keleten több helyen, nyugaton helyenként alakulhat ki eső, zápor. Kezdetben többnyire mérsékelt lesz a változó irányú szél, majd főként a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Pénteken északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, napközben gomolyfelhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, elszórtan alakulhat ki zápor. Kezdetben néhol erős lesz az északnyugati szél, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Szombaton nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan alakulhat ki eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.