Péntek

Jellemzően fátyolfelhős lesz az ég, délutántól észak felől megvastagszik a felhőzet, néhol gomolyfelhők is kialakulhatnak. Napközben csapadék nem várható, estefelé az Észak-Dunántúlon és az északi határ mentén kisebb eső, zápor előfordulhat. A szél a Kisalföldön élénk, a Dunántúlon sokfelé erős lesz.

A maximum-hőmérséklet általában 21 és 25 fok között alakul.

Szombat

Erősen felhős, borult lesz az ég, de délutántól nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A nap második felében a csapadékzóna kelet felé helyeződik át. A szél többfelé megerősödik.

A minimum-hőmérséklet főként 7 és 12 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.


Vasárnap

Már délelőtt is felhős lesz az ég, viszont délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, késő estére már túlnyomóan borult lesz az ég. Estig csak néhol valószínű záporeső, utána viszont északon és nyugaton már több helyen előfordulhat eső, zápor. A szél időnként megerősödik.

A minimum-hőmérséklet 1 és 8 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Almási Áron