Szerda

Napos, száraz idő várható, csak a Dunántúl felett számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhőre. A szél az Alföldön és Borsodban megerősödik, a Viharsarokban viharos széllökések is lehetnek.

A maximum-hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Alapvetően napos, száraz idő várható

Szerdán alapvetően napos, száraz idő várható – Fotó: Szabó István

Csütörtök

Derült, napos, csapadékmentes idő várható. A szél a Nyugat-Dunántúlon többfelé megélénkül, Sopron és a Fertő térségében megerősödik.

A minimum-hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható, ám a fagyzugos részeken 0 és +3 fok közé si csökkenhet. A maximum-hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű.

Péntek

A napsütést fátyol- és gomolyfelhők szakíthatják meg. A csapadékhajlam a Tiszántúlon alacsony, de másutt záporeső, a nyugati megyékben zivatar előfordulhat. A szél élénk lesz.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Elsőfokú figyelmeztetés: Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

A minimum-hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható, de a fagyzugos részeken ennél hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!