Péntek

Az északi megyékben felhőátvonulások mellett többórás napsütés várható, ezzel szemben a délnyugati megyékben továbbra is lehet eső, zápor. A szél élénk, helyenként erős lökések. A maximum-hőmérséklet főként 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz legmelegebb.

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

Szombat

Általában erősen felhős, borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű.

Vasárnap

Felhőátvonulások mellett a nap is ki fog sütni. Az összefüggő csapadékzóna kelet felé távozik, mögötte szórványosan valószínű zápor, néhol zivatar. A zszél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A minimum-hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de a szélvédett, derült tájakon ennél hidegebb lesz. A maximum-hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Bagosi Sándor