Kedd

Október 19-én, kedden hajnalra ködfoltok képződnek. Többnyire gyenge marad a légmozgás. Délelőtt a ködfoltok megszűnnek. A többnyire kevés gomoly-, és a viszonylag sok fátyolfelhő mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől érkezhet észak, északnyugat felől vastagabb felhőzet. Csapadék nem várható. Az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

A videóban az előrejelzés 0:55-kor kezdődik!

Szerda

A ködfoltok feloszlása után fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de helyenként (nagyobb eséllyel északon) átmenetileg vastagabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 1 és 10 fok között alakul, a szelesebb és felhősebb északnyugati tájakon lesz enyhébb az idő. A délutáni órákban 15 és 21 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtök

A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. A nap második felében északnyugat, észak felől megvastagszik a felhőzet, és megnő a csapadékhajlam. Többfelé megerősödik, egyes részeken viharossá is fokozódik a délnyugati szél. Hajnalban többnyire 7 és 13 fokot mérhetünk, de a kevésbé felhős, szélcsendes tájakon hűvösebb lesz az idő. Délutánra jobbára 18 és 23 fok közé melegedhet fel a levegő.

A hét második felében

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és eső, zápor is többfelé valószínű. A pénteki nap második felében azonban északnyugat felől szakadozik a felhőzet és szűnik a csapadék. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 9 és 14 fok között valószínű. A csúcsérték általában 11 és 17 fok között alakul.

Szombaton a keleti tájakon is megszűnik a csapadék és csökken a felhőzet. Napközben napos, gomolyfelhős idő várható, néhol záporeső, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Az élénk északias szelet helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 1, 7, kora délután 10, 15 fok valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Vörösváczki Gellért