Kedd

Kevés napsütés mellett felhőátvonulásokra kell számítani, amelyekből a délnyugati és a keleti országrészben zápor, zivatar előfordulhat. A szél élénk lesz, az Észak-Dunántúlon, a középső országrészben és zivatarok környezetében viszont erős lökésekre is számítani kell.

A maximum-hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

Szerda

Felhőátvonulások mellett rtöbbórás napsütés várható. Az ország keleti felén-harmadán elszórtan, másutt csak elvétve fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A szél elsősorban a Dunántúlon többfelé megerősödik.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Figyelmeztető előrejelzés (zivatarok) – Fotó: OMSZ

A minimum-hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok valószínű alakul, de a szélvédett, derült tájakon ennél hidegebb lesz. A maximum-hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Csütörtök

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Figyelmeztető előrejelzés (zivatarok) – Fotó: OMSZ

Napos időszakok mellett a Dunántúlon néhol, máshol szórványosan záporesőre van kilátás. Egy-egy zivatar is előfordulhat. A szél többnyire élénk lesz. A minimum-hőmérséklet 3 és 8 fok között várható, de a szélvédett, derült részeken ennél hűvösebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 12, 18 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Székely Péter Gergely