Kedd

Délelőtt általában felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, késő délutántól viszont nyugat felől csökken a felhőzet. Napközben szórványos lehet zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A maximum-hőmérséklet jellemzően 24 és 28 fok között alakul, de délkeleten melegebb, az Északi-középhegységben pedig hűvösebb is lehet.

Szerda

Éjjel helyenként – kiterjedtebben az északkeleti, keleti tájakon – képződhet köd, valamint rétegfelhőzet, ám ezek napközben zsugorodnak, feloszlanak, majd jellemzően gomolyfelhős, napos idő valószínű. A Dunától keletre néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar kialakulhat. A szél általában gyenge lesz, de az Alpokalján megélénkülhet.

A minimum-hőmérséklet főként 12 és 17 között valószínű, a maximum-hőmérséklet 23 és 29 fok között várható.


Csütörtök

Az éjszaka elsősorban a Dunától keletre képződhet köd, rétegfelhőzet, majd ezek megszűnését követően napközben gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik.

A minimum-hőmérséklet 13 és 18 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Szóka István