Szombat

Fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Helyenként zápor, zivatar is kialakulhat, délután a délnyugati megyékben és az északkeleti határ mentén heves zivatarok is lehetnek. A szél élénk lesz, Sopron tágabb környékén és a zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

Az egész országban citromsárga figyelmeztető előrejelzés adtak, mert mindenütt kedvezőek a feltételek elszórt zivatarok kialakulására

Az egész országban citromsárga figyelmeztető előrejelzés adtak, mert mindenütt kedvezőek a feltételek elszórt zivatarok kialakulására – Fotó: OMSZ

A minimum-hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, maximum-hőmérséklet pedig 27 és 31 fok között várható.

Vasárnap

Marad a napos, fátyol- és gomolyfelhős idő. Csapadék csak északkeleten várható, ugyanis egy-egy zápor előfordulhat. Többfelé megerősödik a szél.

A minimum-hőmérséklet 7 és 15 fok között várható, a maxiumum-hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Hétfő

Estig marad napos, enyhén felhős idő, majd nyugat felől növekedni kezd a felhőzet és nyugaton számítani lehet záporokra. A szél helyenként megélénkül.

A minimum-hőmérséklet főként  6 és 14 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Szóka István