A következő hét is nyáriasan meleg idővel kezdődik meg. Kedden egy hidegfront vonul át felettünk, a hőmérséklet ennek ellenére alig változik. A front után marad a nyáriasan meleg időjárás.

Mi vár ránk az este folyamán?

A délután hátralévő részében napos időre számíthatunk általában kevés, de az ország keleti harmadán több gomolyfelhővel, arrafelé néhol záporeső, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérséklet marad. Estétől veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható, késő esetére ez 15 és 20 fok közé hűl le.

Időközben megszűnnek a záporok, az ország nagy részén kiderül az ég, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő várható. Főleg hazánk északkeleti harmadán helyenként pár, köd, réteges felhőzet képződhet. Ködfoltok a Dunántúlon is lehetnek. A délkeleti légáramlás gyenge marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthatunk a hét első napján?

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, de fátyolfelhők érkeznek, ráadásul még gomolyfelhők is képződnek. Csapadékra semmi esély, viszont a déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, főként a Kisalföldön meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.