Estig többnyire borult időre számíthatunk. Elszórtan előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás, a Tiszántúlon néhol havas eső, eső is eshet. Az északi szél több helyen élénk lesz, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben erős széllökések is előfordulhatnak.

Késő estére -3 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

felhős idő

Borult, felhős idő várható – fotó: pixabay.com

Éjszaka északkelet felől szakadozik, több helyen csökken a felhőzet, de elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben nagyobb területen is erősen felhős vagy borult maradhat az ég.

Nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati, délnyugati részén jelentéktelen mennyiségű hószállingózás, gyenge havazás várható. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon, valamint az északkeleti megyékben élénk, késő este erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között valószínű, de a fagyzugos északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Időjárási helyzet Európában

Az Azori-szigetek térségében anticiklon helyezkedik el, amely benyúlik kontinensünk fölé is, és hatással van Nagy-Britannia és a Balti-tenger térségének időjárására is. Ezen a területen általában alacsonyszintű rétegfelhőzet borítja az eget, amelyből jelentéktelen mennyiségű csapadékról érkezik jelentés.

A magasnyomás északi részén változékonyabb az idő, erőteljes a nyugati áramlás, ebből főként a Skandináv-hegységben fordul elő havazás, a norvég tengerparton eső. Ugyancsak több a felhő és a csapadék a magasnyomás déli peremén Közép- és Délkelet-Európában, ahol főként havazás, a Földközi-tengerhez közel lévő helyeken eső a jellemző. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a fent említett anticiklon alakítja, a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de helyenként marad az erősen felhős ég - írja az MTI 

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.