Szombaton csapadékmentes, jobbára felhőtlen idő várható, csupán a Nyugat-Dunántúlon lehetnek időszakosan felhősebb tájak. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -10 és +1 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben ennél is hidegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, nyugaton a magasabb, keleten az alacsonyabb értékekkel.

A jó idő valószínűleg vasárnap estig kitart– fotó: Pixabay

Vasárnap éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben lassan zsugorodik, oszlik, az ország nagy részén napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél késő délutántól a Dunántúl délnyugati, nyugati részén erősödni kezd.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, délnyugaton lesz az enyhébb idő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.