Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

Kezdetben többnyire derült vagy fátyolfelhős idő lesz, majd egyre többfelé képződik párásság, köd. A nyugati határ közelében kiterjedt, vastag ködréteg kialakulása valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal hűvösebb lehet.

Időjárás hétfő reggeltől hétfő éjfélig

A köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a nyugati határ közelében kora délutánig makacsul tarthatja magát, másutt a ködfoltok feloszlását követően sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk, de az előző napokhoz képest több és vastagabb lehet a fátyolfelhőzet. A délies szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal alacsonyabb értékeket mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet zömmel 18 és 24 fok között várható, a nyugati határ közelében lesz a hidegebb, de az Alföldön 25, 26 fok is lehet.

Kedd

Az éjszaka képződő ködfoltok reggeli, délelőtti feloszlását többnyire napos idő követi. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Dunántúlon többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 15 között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

A hét első felében még zavartalanul dolgozhatunk – fotó: Mészáros Leonárd

Szerda

Az éjszaka képződő ködfoltok reggeli, délelőtti feloszlása után eleinte döntően napos időre számíthatunk, majd délután, este nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, néhol meg is erősödik, majd este a Kisalföldön északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű.

Csütörtök

Éjszaka foltokban köd képződik, emellett a nyugati, és a középső megyékben több lesz a felhő, és ezeken a tájakon többfelé várható eső, záporeső. Napközben csökken a felhőzet, megszűnnek a ködfoltok, és többnyire derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, számottevő csapadék ekkor már nem valószínű. Az északnyugati szél kezdetben többfelé megélénkül, később fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Péntek

Éjszaka több helyen képződhet köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amely a legtöbb helyen a délelőtt folyamán feloszlik, és ezt követően többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

Szombat

Az éjszaka képződő köd reggeli, délelőtti feloszlását követően eleinte többórás napsütésre lehet számítani, majd nyugat felől felhősödés kezdődik. Délután a nyugati megyékben néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.