Késő estig nagyjából a Nagykanizsa-Miskolc tengelytől északnyugatra 15-40 mm eső várható. Elsősorban a Dunántúli-középhegység, Alpokalja, Nógrád térségében és Borsod-Abaúj-Zemplén megye északnyugati szegletében eshet a nagyobb mennyiség.

Helyenként zivatar is kialakulhat. Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szélhez, illetve a zivatarokhoz 60 km/h-t meghaladó lökések társulhatnak, de a Dunántúlon a déli, délnyugati szelet is kísérhetik viharos közeli lökések. Estétől, késő estétől fokozatosan kelet felé terjed, majd helyeződik át az intenzívebb csapadék.

zivatar

Szerda délelőtt még a Tiszántúlon eshet és néhol az ég is megdörrenhet – fotó: Pixabay

Szerda délelőtt a Tiszántúlon is fokozatosan megszűnik a csapadék, napközben az ország nagyobb részén a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő délutántól délnyugat felől ismét erős felhősödés kezdődik, és az esti órákban a Dunántúlon egyre többfelé ered el az eső.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 14 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 18 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.