Ma az ország nagyobb részén a napi középhőmérséklet eléri a 25 fokot, a Dél-Alföldön 27 fok környékén alakul a napi középhőmérséklet. Ez néhány fokkal alacsonyabb, mint az előző napok átlaga, azonban a legmagasabb nappali hőmérséklet még így is 30 és 36 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hőség

A hőség miatt Somogy, Tolna, Baranya, Fejér, Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.


Ma egyre nagyobb területen stabilizálódik a légkör, emiatt napközben már csak az ország északkeleti határszél közelében kell számítani zivatar kialakulására, ide riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

 

A zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

Délutántól elsősorban a Dunántúl nyugati harmadán, esetleg az Északi-középhegységben alakulhat ki zivatar, amelyet intenzív csapadék és szélerősödés kísérhet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Agroinform - Gáspár Elizabet