Ma éjszaka többnyire derült időre lehet számítani, de nyugat felől időnként felhők érkezhetnek, ezek zöme fátyolfelhőzet lesz. Csapadéknak kicsi az esélye. Mindenhol mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között, a fagyzugos részeken -10 fok körül várható.

Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, emellett főleg északon, északkeleten és helyenként a nyugati, délnyugati tájakon lehetnek erősebben felhős időszakok. Elsősorban a délutáni, esti órákban, főként az északi, északkeleti megyékben fordulhat elő néhány zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul.

Kedden a nap első felében többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Délutántól az északi, északnyugati megyékben vastagabb felhőzet jelenik meg, amely estétől dél, délkelé terjeszkedik, azonban számottevő csapadék ebből sem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -8 fok között várható, de a fagyzugos, szélvédett helyeken hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szerdán északnyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Legfeljebb jelentéktelen zápor, hózápor fordulhat elő néhány helyen. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet +1 és -6, a maximum 5 és 10 fok között várható.

Csütörtökön északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az ország nagy részén jellemzően erősen felhős időre számíthatunk, de reggel, délelőtt főleg a keleti, délkeleti vidékeken még akár több órára is kisüthet a nap. Az északi megyékben van esély kisebb csapadék kialakulására. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél, néhol viharos közeli széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -4 fok között valószínű, azonban a kevésbé felhős, fagyzugos helyeken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északkeleti vidékeken 6, délnyugati tájainkon 16 fok közelében várható.

ibolya

Enyhülés kezdődik a jövő héten – fotó: MTI/Rosta Tibor

Pénteken frontfelhőzet vonulhat át fölöttünk, amelynek útját többfelé kísérheti eső, zápor. A déli óráktól északnyugat felől egyre szakadozottabbá válik a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is csökken. A nyugati szél az ország északi, északkeleti harmadán sokfelé megerősödik, néhol viharos közeli lökések is előfordulhatnak. A hajnali 1-8 fokról délutánra 7 és 15 fok közé emelkedik várhatóan a hőmérséklet.

Szombaton többórás napsütésre nagyobb esély az északi megyékben van. Délebbre haladva azonban felhősebb időre van kilátás és a csapadékhajlam is növekszik. A nyugatias szelet nagy területen kísérhetik erős széllökések. Hajnalban -1, +5, délután 8-15 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.