Ma éjjel többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de főként az Alföldön és északkeleten kialakulhat vékony inverziós felhőzet. Csapadék nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul.

Pénteken többnyire derült vagy kissé felhős lesz az ég, mindenhol többórás napsütés várható. Az Alföldön és északkeleten lehet több gomolyfelhő, illetve késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami késő este a Kisalföldön meg is vastagodik. Csapadék nem valószínű. A déli szél többfelé megélénkül, a Fertő térségében olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

időjárás

Szombaton megérkezik a hidegfront – fotó: Agroinform.hu

A folytatásban változékonyabbra fordul időjárásunk. Szombaton északnyugat felől tartós lehűlést hozó hidegfront érkezik. Megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, jellemzően 5 mm körüli csapadékra van kilátás. Vasárnap melegfront súrolja térségünket, melyből számottevő mennyiségű eső nem valószínű, majd hétfőn újabb hidegfront vonul át a jelenlegi számítások szerint a szombatihoz hasonló mennyiségű csapadékkal. Az említett frontokat erős, a jövő hét első napjaiban többfelé viharos szél kíséri.

A hőmérséklet jelentősen visszaesik, szombaton a Tiszántúlon még 20 fok fölött alakulnak a maximumok, de a Dunántúlon már ekkor is csak 15, 16 fok várható. Vasárnap és hétfőn országszerte 20 fok körüli értékekre lehet számítani, majd keddtől csak 13, 18 fok valószínű. Ezzel együtt a hajnali lehűlés is erősödik, vasárnaptól a legtöbb helyen 10 fok alá hűl le reggelente a levegő, de szerdától a derült, szélvédett tájakon, elsősorban a keleti országrészben talajmenti fagyok is előfordulhatnak.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.