Ma éjszaka általában erősen felhős marad az ég, és többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatar környezetében viharos széllökésekre is számíthatunk. A hőmérséklet késő este 19, 23, hajnalban 15, 20 fok várható.

Hétfőn többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Délelőtt északkeleten, majd késő délutántól, estétől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Kedden általában gomolyfelhős, napos idő valószínű, északkeleten lehet kicsivel több a felhő. Helyenként zápor előfordulhat, a Dunántúlon esetleg zivatar is kialakulhat. Az északi szél helyenként megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Szerdán a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, szórványosan fordulhat elő zápor, inkább keleten néhol zivatar is lehet. Az északi szél élénk lesz, de zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

traktor

Jövő héten is sok lesz a napsütés – fotó: Farkas Imre/Agroinform.hu

Csütörtökön a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, de zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Pénteken a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható szórványosan záporral, zivatarral. Az északi, északkeleti szél megélénkül, de zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Szombaton felhősebb idő valószínű, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, de zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.