Várható időjárás az ország területén hétfő estig: Délután északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az ország északi felén szórványosan, délebbre helyenként alakul ki zápor, zivatar, főként északkeleten hevesebb zivatar is előfordulhat felhőszakadással. Éjszakára csökken a gomolyfelhők száma, és a napközbeni záporok, zivatarok egyre inkább alábbhagynak, ezzel együtt a Tiszántúlra korlátozódnak, ott esetenként újra is képződnek. Hétfőn a Dunántúlra fátyolfelhők érkeznek, és szűrik majd a napsütést, ettől keletebbre a magasszintű felhőzethez gomolyok is csatlakoznak, amelyekből főként az északkeleti harmadban alakulnak ki kisebb záporok. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, az éjszakai mérséklődést követően hétfőn már csak élénk lesz. A kialakult zivatarokat átmenetileg viharos erejű széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között valószínű. A tópartokon, illetve a nagyvárosainkban lesz a legenyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 28 és 32 fok közt alakul.

Kedden változóan felhős idő várható a Dunántúlon több, keletebbre kevesebb napsütéssel. Főként északkeleten alakulhatnak ki elszórtan záporok. Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk, nyugaton erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Szerdán napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Északkeleten egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között valószínű.

napsütés

Többnyire napos időre számíthatunk – fotó: Shutterstock

Csütörtökön napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szelet helyenként élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Helyenként megélénkül az északkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 33 fok között valószínű.

Szombaton gomolyfelhős napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.