Az éjszaka első felében a záporok, zivatarok lecsengenek, és a felhőzet is mindenütt csökken. Hajnalban már általában derült vagy legfeljebb gyengén felhős lesz az ég. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet, hajnalban 14 és 19 fok várható.

időjárás

Keleten több napsütésre lehet számítani – fotó: Józsa Zoltán

Kedden napközben a Dunántúlon és az ország középső harmadában erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés a többórás napsütés mellett, és ezeken a területeken elszórtan kell záporra, zivatarra számítani. Keleten eközben derült vagy legfeljebb gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő ígérkezik. A keleti, délkeleti szél nagy területen megélénkül, emellett zivatar környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.