Általában erősen felhős, különösen az Északi-középhegység térségében és a Dunántúlon borult lesz az ég, de a déli, délkeleti megyékben a vékonyabb felhőzet mellett némi szűrt napsütés is előfordulhat. Az ország északnyugati felén a nap előrehaladtával növekvő eséllyel alakulhat ki eső, kiadósabb mennyiség késő délutántól a Dunántúlon hullhat – írja az OMSZ előrejelzése.

Késő este az Alpokalján már havas esőre is számítani kell. A délkeleti szelet az Alföldön és Észak-Dunántúlon nagyobb területen erős, esetleg viharos közeli lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között várható, Borsodban lehet a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 15 fok között valószínű, a Kisalföldön délután gyorsan hűlni kezd a levegő.

Vasárnap délelőtt hazánk nagy részén még vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet. Délután délnyugat, nyugat felől vastagszik a felhőtakaró, beborul az ég. Délelőtt kisebb eséllyel, de időszakosan előfordul kisebb eső. Délután délnyugat, nyugat felől összefüggő csapadékrendszer éri el az országot, amely kelet, északkelet felé helyeződik. Kezdetben elsősorban esőre számíthatunk, melyet eleinte a Nyugat-Dunántúlon, illetve a hegyekben, az esti, éjszakai óráktól a középső országrészben is egyre többfelé havas eső, havazás vált fel.

A délkeleti, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Aktuális időjárás előrejelzés, 24 órás, 5 és 30 napos, település szerinti bontásban, felhőkép, radar, műhold, csapadék és hőmérséklet térkép az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: Gönczi Dávid