Éjjel túlnyomóan derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, csak az északkeleti tájakon néhol vastagabb a felhőzet. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul. Fagyra elsősorban a Dunántúlon és az Alföld délnyugati felén, továbbá az Északi-középhegység területén kell számítani.

időjárás

A szántóföldi munkák haladnak, de a növényeknek nem ártana ném csapadék – fotó: Dankó Ferenc

Pénteken többórás napsütés mellett fátyolfelhőkre, valamint az északi és keleti megyékben gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, de ezek csapadékot sehol sem adnak. Az északias szél többnyire mérsékelt marad, de Borsodban és a Tiszántúlon napközben átmenetileg megélénkülhet a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul. Fagyra elsősorban a Dunántúlon és az Alföld délnyugati felén, továbbá az Északi-középhegység területén kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.