Ma a változó felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk, elsősorban északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki helyenként záporeső. Az északnyugati szél főként a középső országrészben és a Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A Dunántúlon szórványosan várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

Hétfőn változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható, elszórtan alakulhat ki záporeső. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kedden a gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, elszórtan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Az északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szerdán keleten több, nyugaton kevesebb lesz a felhő, és elsősorban a Dunától keletre valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északi szél megélénkül, főként a Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

gép

fotó: Farkas Imre

Csütörtökön rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. A nyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, a tartósabban csapadékos helyeken lehet a hűvösebb.

Pénteken napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Szombaton napközben csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.