Ma éjszaka átmenetileg terjeszkedik a rétegfelhőzet – elsősorban az ország északi felén –, illetve a kevésbé felhős tájakon is párássá válik a levegő, többfelé sűrű köd képződik. Számottevő csapadék nem várható, de a ködös részeken szitálás, helyenként ónos szitálás is lehet. Hajnalra -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn reggel még többfelé lesz borult az ég, majd a nap folyamán fokozatosan csökken a rétegfelhőzet kiterjedése. Az ország túlnyomó részében több órára kisüthet a nap, de az északi megyékben néhol erősen felhős, borult maradhat az ég. Számottevő csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, a délnyugati határ közelében néhol időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb, ugyanakkor a Dráva mentén pár fokkal enyhébb lehet az idő.

Kedden éjjel és délelőtt sokfelé számítani lehet rétegfelhőzetre, ködre, napközben ezek kiterjedése csökken, az ország nagyobb részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap. Éjszakára ismét többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 17 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös tájakon hidegebb lesz.

Szerdán éjjel, délelőtt a köd, illetve rétegfelhőzet mellett főleg a keleti országrész felett vastagabb felhők is lehetnek. Délután kevesebb helyen maradhat felhős, párás, ködös az idő, hazánk nagy részén a nap is kisüthet hosszabb-rövidebb időszakokra. Estétől újból terjeszkedhet a köd és rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a csúcshőmérséklet a naposabb tájakon 12 és 18 fok között várható, a tartósan felhős, párás, ködös vidékeken azonban hidegebb marad az idő.

köd

Számottevő csapadék helyett napsütés várható, de sokszor lesz sűrű köd – fotó: MTI/Komka Péter

Csütörtökön éjjel, délelőtt nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás, ködös időre lehet számítani. Napközben nagyobb eséllyel keleten, északkeleten maradhatnak tartósan felhős, párás, ködös területek, hosszabb ideig napos körzetek inkább nyugaton várhatók. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum -1 és +6, a maximum-hőmérséklet a napos tájakon 12, 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös vidékeken ennél hidegebb időre van kilátás.

Pénteken napos és rétegfelhős, párás, helyenként ködös területek egyaránt várhatók. Estétől ismét terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet a napos helyeken 11, 17 fok között alakul, a tartósabban ködös, felhős tájakon azonban hidegebb lesz.

Szombaton éjjel túlnyomóan borult, párás, többfelé ködös idő várható. Napközben a ködfoltok megszűnnek. Szakadozott felhősáv vonulhat át, mögötte az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Elszórtan előfordulhat záporeső. Megélénkül, sokfelé meg is erősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a csúcshőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.