Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

A legtöbb helyen feloszlanak a felhők, de az északkeleti országrészben és néhol a nyugati határnál lehetnek felhős körzetek. Eleinte még északkeleten és délnyugaton néhol zápor, zivatar kialakulhat, majd nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul.

Előrejelzés: hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Napos idő várható kevés felhővel, majd délutántól lesz délnyugat felől egyre több a felhő, és főként estétől lehet délnyugaton, nyugaton zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatar idején átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Keddi időjárás

Délen több lesz a gomolyfelhő, északabbra kevesebb. Elsősorban a nap első felében nyugaton és délen valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, zivatar környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Szerda

A sok napsütés mellett főként északkeleten, keleten lehet több a felhő, és elsősorban ott valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél több helyen megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul, északkeleten lehet a kevésbé meleg.

A búza aratás is a végéhez közelít – fotó: Kovács Dániel

Csütörtöki előrejelzés

Északkeleten változóan felhős, másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elsősorban a keleti, északkeleti határ mentén alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul, északkeleten lehet a kevésbé meleg.

Pénteken várható

Gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel. Napközben nem valószínű csapadék, este nyugaton lehet egy-egy zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Országos előrejelzés: szombat

Napos idő várható gomolyfelhőkkel. Helyi zápor, zivatar nagyobb eséllyel a Dunántúlon lehet. Szélerősödés csak zivatar környezetében valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.