Ma éjszaka nyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhők, majd középmagas felhőzet érkezik. Csapadék reggelig nem valószínű. A délnyugati szél a Dunától keletre is megerősödik, elsősorban a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +7 fok között alakul. Fagy csak északkeleten lehet, de reggelre ott is megenyhül az idő.

Hétfőn éjszaka nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak a Dunántúlon lehetnek nagyobb felszakadozások, majd késő délutántól északnyugat felől határozottabban csökkenni kezd a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél nagy területen viharos, a Dunántúlon helyenként erősen viharos lesz, majd estétől a szél északnyugatira, nyugatira fordul, de továbbra is sokfelé viharos marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 17 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Kedden éjszaka átmenetileg újra megnövekszik a felhőzet, délután felhőátvonulások várhatóak több-kevesebb napsütéssel. Többfelé számíthatunk esőre, záporra nagyobbrészt a nap első felében. Az északnyugati szelet nagy területen viharos, a délnyugati országrész kivételével helyenként erősen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

Szerdán általában többórás napsütés valószínű felhőátvonulásokkal, de délen akár tartósabban felhős tájak is lehetnek. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A nyugatias szelet többfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön felhős és napos területek, illetve időszakok egyaránt lesznek. Elszórtan valószínű gyenge eső, északon, északkeleten éjjel, reggel hószállingózás is lehet. A nyugatias szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

Pénteken többnyire erősen vagy borult felhős lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső, északkeleten havazásra is van némi esély. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul, és több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.