Ma derült, száraz idő lesz. Az északias szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul. Késő estére általában 7 és 13 fok közé hűl le a levegő. Éjszaka derült idő várható, majd hajnaltájt északon, északnyugaton növekedni kezd a felhőzet. Csapadék nem lesz. Az északkeleti, északi szél fokozatosan megélénkül, északkeleten hajnaltájt egyre többfelé megerősödik. Hajnalra általában 0 és +7 fok közé hűl le a levegő, de néhol gyenge fagy nem kizárt.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel az égen. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szél megélénkül, az Alföldön megerősödik, egy-egy helyen viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között várható, de néhol fagypont közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 16 és 21 fok között valószínű, ennél csupán északkeleten lehet kissé hűvösebb.

Kedden napos időre van kilátás, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Szerdán északkelet kivételével változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőzetre számíthatunk. Főként a Dunántúlon néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

gép

Változékony időjárás jön – fotó: MTI/Rosta Tibor

Csütörtökön kezdetben változóan, majd egyre több helyen erősen felhős lesz az ég. A Dunántúlon többfelé, másutt inkább csak szórványosan várható eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, de legnagyobb mennyiségben és eséllyel a Dunántúlon eshet. A délkeleti, keleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég. Többfelé valószínű kisebb eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.