Ma éjjel kezdetben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az éjszaka második felétől nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Elsősorban az északi megyékben, majd a Duna-Tisza közén is előfordulhat kisebb eső, zápor. A déli, délnyugati szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. Hajnalra 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

időjárás

Front frontot követ a hétvégén – fotó: Bélik Ádám

Pénteken reggel, délelőtt keleten is csökken a felhőzet, majd a déli óráktól nyugat felől ismét felhősödésre számíthatunk, de néhány órára mindenhol kisüt majd a nap. Délelőtt elsősorban a keleti megyékben, napközben helyenként valószínű eső, záporeső, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől egy újabb csapadéksáv érkezik. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen erős, az Észak-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik, majd délután mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.