Csütörtök

Csütörtökön a délelőtti órákban a vastagabb felhők nagyobbik része levonul, amiből még elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható. A gomolyok főleg az északkeleti, keleti tájakon időszakosan össze is állhatnak akár, de sajnos csapadékra nem lehet számítani. A Dunától keletre erősödhet meg az északi, északkeleti szél.

Hőmérséklet nappal: 26 és 31 fok között valószínű.

Péntek – jön a rekkenő hőség

Pénteken többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk. Csupán elvétve fordulhat elő zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nyugati, északnyugati megyékben. A délkeleti szél főleg a Dunántúlon többfelé megélénkül.

Hőmérséklet hajnalban: 8 és 17 fok között alakul.

Hőmérséklet délután: 27 és 33 fok között várható.

omsz térkép

Ábra forrása: OMSZ

Szombat

Szombaton a sok napsütés, illetve a fátyolfelhők mellett helyenként erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok, leginkább a nyugati és a középső országrészben.


A Tiszántúlon megélénkül a szél.

Hőmérséklet éjjel: 13 és 19 fok között alakul.

Hőmérséklet nappal: 30 és 35 fok között várható, de a záporok környzetében inkább csak 27-29 fok körül alakulnak a maximumok.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Szabó Levente