Szerda

Az éjszaka képződött zúzmarás köd keleten helyenként tartósan megmarad. A déli óráktól fokozatosan csökken majd a felhőzet (a keleti országrész kivételével), az ország nagy részén pár órás napsütés is valószínű.

Az ország keleti, északkeleti részében időszakosan gyenge havazás, másutt legfeljebb jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő. Az északnyugati szelet nagy területen kísérhetik élénk, esetleg erős lökések, míg keleten végig gyenge marad a változó irányú légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában általában +2 és +7 fok között várható, de a tartósan borult, keleti tájakon fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Csütörtök

Keleten marad a ködös idő, estétől észak felől egyre nagyobb területen záródik, vastagszik a felhőtakaró, és ekkortól északon, északkeleten már lehet számítani kis mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadékra. A szél időnként megélénkül, néhol meg is erősödik.

A hőmérséklet hajnalban általában -5 és +1 fok között várható, de a kevésbé felhős vidékeken ennél hidegebb is lehet. A csúcsérték általában 3 és 8 fok között valószínű.

Péntek

Éjszaka frontális felhőzet vonul dél felé helyenként többféle halmazállapotú, de gyenge csapadék kíséretében. Napközben a gyorsan vonuló gomolyfelhőkből néhol zápor, hózápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérik erős, viharos lökések. Kevésbé szeles területek az északkeleti és a délnyugati megyékben lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +3 között várható. Délután 3 és 8 fok közé melegszik fel a levegő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Agroinform/Gáspár Elizabet