Ma éjjel a Dunántúlon északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, másutt változóan felhős lesz az ég. Többfelé párássá válik a levegő, foltokban zúzmarás köd, főként északkeleten alacsonyszintű rétegfelhőzet is képződik. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső, hószállingózás, a ködös tájakon ónos szitálás sem kizárt. Eleinte többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd hajnalban az Alpokalján megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett vidékeken ennél hidegebb is lehet.

időjárás

Szombatra kiderül az ég – fotó: Vörösváczki Gellért

Szombaton a ködfoltok feloszlását követően az ország nagy részén fátyolfelhők szűrik a napsütést. Északkeleten tartósan megmaradhat az alacsonyszintű rétegfelhőzet, és itt elvétve előfordulhat jelentéktelen eső, hószállingózás. Többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérik a déli szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett vidékeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 6 és 12 fok között, a tartósan borult északkeleti területeken 3 és 6 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.