permetezés szántóföldön

A kénes-nitrogén lombtrágyákkal jelentős mennyiségű ként is tudunk kijuttatni – fotó: VulcanAgro Kft.

A nitrogént nem lehet elhagyni!

A nitrogén mennyiségét csökkenthetjük, és változtathatjuk a hatóanyag formáját is, de el nem hagyhatjuk. A növényeknek a vegetáció megindulásakor jelentős mennyiségű nitrogénre van szükségük, amit talajon és lombon keresztül is pótolhatunk.

Lombon keresztül is működik!

A növények szerencsére lombon keresztül is képesek nagy mennyiségű nitrogént és egyéb tápanyagot hasznosítani. Talajból jelentős mennyiségű tápanyagot fognak továbbra felvenni, de amit csak tudunk, lombon keresztül is pótoljunk. A nitrogénlombtrágyák – így a Vulcan RapidNS – alapja is tiszta karbamid-koncentrátum, amelyben a magas kéntartalmat ammónium-tioszulfáttal érjük el. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 2-3 alkalommal kijuttatott nitrogénlombtrágyával akár 50%-kal is csökkenthetjük a szilárd vagy folyékony nitrogénfejtrágya mennyiségét.

A nitrogénlombtrágyát használjuk több alkalommal, közepes-nagy dózisban, egészen a szemtelítődés időszakáig! – fotó: VulcanAgro Kft.

Mikor, milyen mennyiségben?

A nitrogénlombtrágyák alsó dózisa 10 liter/ha, de ennek 2-3-szorosát is kijuttathatjuk alkalmanként. Ha kevés nitrogént használunk, akkor az a javaslat, hogy 3-5 alkalommal keverjünk a permetezővízbe nitrogénlombtrágyát (RapidNS, RapidN21, RapidN-Top), 20-35 liter/ha közötti mennyiségben. Az első kijuttatás már február végén lehetséges, az utolsó pedig a szemtelítődés alkalmával.

2 hétig -20%!

A VulcanAgro Kft. 2021. 12. 06. – 2021. 12. 20. között a RapidNS lombtrágyából Elővásárlási akciót hirdet. Ebben az időszakban a cég akár tartályautós, akár IBC-ben történő vásárlásra kedvező árat biztosít. Szállítani azonnal tud, de aki szeretné csak lefoglalni – és náluk tárolni – a lombtrágyáját, biztosítva a tavaszi indulást, azoknak is lehetőséget nyújtanak. Kérdéseikre akár központilag, akár a területileg illetékes kollégáik válaszolnak.

Vulcan RapidN lombtrágya karácsonyi akció

Szakmai segítség: 06-70-905-5000

Vulcan Rapid NS – VulcanAgro
www.vulcanagro.hu

Vulcan logo