Az enyingi székhelyű Fertilia Kft., a speciális, egyedi műtrágyák hazai piacvezető gyártója újabb mérföldkőhöz érkezett. A cég vezértermékének számító Gramix NPK műtrágya iránti kereslet növekedést jól mutatja, hogy a napokban gyártották le a negyedmilliomodik tonnát a termékből.

A gyárlátogatással és ünnepélyes díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatón Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetője így fogalmazott: „Mi a siker kulcsa? Négy szóban úgy foglalnám össze: minőség, szakértelem, tapasztalat, innováció.”

A Gramix NPK műtrágyák hosszú évek óta bizonyítanak. A prémium minőségű műtrágyacsalád kifejlesztésekor fő szempont volt, hogy a termék a magyar termőhelyi viszonyoknak tökéletesen megfeleljen.

A Gramix NPK - az okszerű műtrágyázás elve alapján - optimális arányban tartalmazza a tápanyagokat, – makro- mezo- és mikroelemeket – így csak annyi hatóanyag kerül kijuttatásra a használatával, amennyi feltétlenül szükséges és ami hasznosul.

A Fertilia Kft. életének főbb állomásai

Várszegi Erika, a társaság cégvezetője elmondta, hogy a vállalkozás mindig arra törekedett, hogy a termelők igényeit egyre szakszerűbben és pontosabban ki tudja szolgálni. Mindez hiánypótló szolgáltatásokkal, magas hozzáadott értékkel párosult az évek során. Ezt szolgálta a Gramix NPK 2005-ös piaci bevezetését követő évben a Gramix tápanyag utánpótlási program kifejlesztése, majd 2008-ban az újszerű, granuláló gyártástechnológia kialakítása, amellyel a növénykultúrák egyedi mikroelem visszapótlása is megoldottá vált.

2012-ben új, modern gyártósor váltotta le a régi üzemet, amivel a műtrágyák még pontosabban, precízebben adagolhatóak.

2013-ban a Fertilia több éves kutatómunkájának eredményeként megszületett a Gramix NPK és az UMG MICRO műtrágyák hatásfokát javító Rizodyne talajaktivátor, mely szerves anyagaival biológiailag aktivizálja a talajt, a mikroorganizmusok szaporodása révén intenzívebb tápanyagfelvételt eredményez.

Mára már Magyarország teljes területét átfogó szaktanácsadó hálózatot épített ki a vállalkozás, így a vevői igények pontos ismerete birtokában precíz tápanyag utánpótlási segítséget nyújt a gazdáknak.

A Fertilia Kft. jelene - és jövője

A Fertilia kutató-fejlesztő tevékenysége jelenleg arra irányul, hogy megfeleljenek a jövő kihívásainak, termékeik igazodjanak a nemzetközi törekvésekhez.

Az egyedi igényekre szabható, a talaj tápanyag szolgáltató képessége és a növény igénye alapján összeállított egyedi Gramix NPK-k a szakmailag legmagasabb szintű, leghatékonyabb, legcélszerűbb műtrágyázási megoldást nyújtják ma a tápanyag visszapótlásban.

A program a negyedmilliomodik tonna Gramix NPK vásárlójának, Neuberger Gábor halászi gazdának a bemutatásával, majd a gyártósor és az üzem bejárásával zárult.

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információ a www.fertilia.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó cikkünket ajánljuk a repce és gabonafélék vetési idejére!

KATTINTSON IDE!