Így ősz végén, tél elején szeretek elidőzni a kamrában. A polcokon csinosan, csomagolva sorakozik az idei évi termés legjobbjainak válogatása. Kipróbált, újragondolt és vadonatúj receptek alapján készült finomságok. Nálunk csak ilyenkor bontatlanok az elrendezett polcok. Az idő előrehaladtával mindig jól mérhető, mi az, amit a család minden tagja, és mi az, amit csak az ínyencek fogyasztanak a házi raktárból.

kukorica

Kezemben a következő szezonra ajánlott CAUSSADE kukorica- és napraforgókínálattal egy ilyen jól feltöltött spájz jutott eszembe. A polcokon sorjázik többek között az úttörő LOUBAZI CS (FAO 350), a REALLI CS (FAO 380), a GERZI (FAO 430), a BASMATI CS (FAO 380) kukorica, és a napraforgók közül az aszályban is bőtermő FUSHIA CL mellett a szádorrezisztens MARBELIA CL.

A kihagyhatatlanok sorában látom az idei évben az ország legtöbb területén kimagasló olajtartalommal és 30 vizsgált hely átlagában 3,4 t/ha-os, Dalmandon 5,33 t/ha-os hozammal betakarított KLARIKA HO CL-t.

Az „újragondoltak” polcán sorakoznak az egyszikűvel fertőzött területen kukoricát termesztőknek ajánlott PORTILE Duo, PINCKI Duo, TRILOGI Duo hibridek, melyek hagyományos kezelésű alapváltozatai is szerepelnek a kínálatban.

Gyomspecialistáknak ajánlva! Nem hiányoznak a legmodernebb CLP napraforgó-technológia kihagyhatatlan képviselőinek, a hazánkban és a kontinensen egyaránt erős, 3,5 t/ha-os átlagteljesítményt nyújtó EUROPA CLP-nek és az Expresstoleráns CSF 17902 SULFO-nak a zsákjai sem.

A felsorolás közel sem teljes! Az érdeklődők a részletes kínálati listát már olvashatják a www.caussade-semences.hu oldalon. Aki erre az oldalra rákeres, az az idei évtől megtalálhatja a hazai adottságokhoz kiválóan igazodó szuperkorai, sokoldalú – szemesnek, silónak és étkezésicélra is kitűnő – TEKNI CS-t és a középérésű csoportba sorolt, szemes QUERCI CS-t.

De van itt valódi és egyedi újdonság is, a HI CORN CS. Mit takar a HI CORN CS elnevezés? A válaszunk: ez két, egymással tökéletesen kompatibilis, de eltérő genetikai tulajdonságokkal bíró kukoricahibrid párosa, melyek nagy és stabil termést, a termés mennyiségi és minőségi növekedésének biztonságát nyújtják. Termelőinknek nem kell tovább kísérletezniük, hogy mely hibrideket válasszák. A CAUSSADE K+F csapata megtalálta azt a két hibridet kifejezetten ehhez az innovatív koncepcióhoz, melyek egymás erősségeire építve védik ki a kritikus környezeti tényezők kockázatát.

Hosszú ideig tartó együttes virágzásuk tökéletes termékenyülést, növény-egészségügyi státuszuk a teljes vegetáció alatt betegségmentességet, érésidejük kiváló minőségű árualap előállítását teszi lehetővé.

Bizonyíték erre az elmúlt 3 év betakarítási eredményeinek átlaga, ami az eltérő adottságú helyszínek mindegyikén meghaladta az adott térségben mért hozamok átlagát.

HiCorn

A Caussade új koncepciót kínál a gyors vízleadású hibrideket kedvelő, az újdonságokra is nyitott igényes gazdálkodók számára.

Idén, ezen a tavaszias télelőn a szemfülesek juthatnak hozzá a leghamarabb a legkapósabb termékekhez. A Caussade „spájzából” tehát kedvükre választhatnak a hagyományőrzők, az ínyencek és a specialisták is.

Fehér Gyöngyi
fejlesztési felelős
Caussade Semences 
www.caussade-semences.hu