Repcemustrát tartottak Mezőhegyesen, ahol a már jól ismert Limagrain repcék közül ezúttal a legújabb nemesítéseket mutatták be az érdeklődőknek.

Fajták közül a nagyon jó termőképességű, kiváló termésstabilitású Pamela után a hibridek közül hármat:

  • Atenzo- Kiemelkedő termőképessége, minőségi és agronómiai tulajdonságainak komplex egysége biztosítja intenzív termesztési körülmények között a magas szintű jövedelmezőséget.
  • Arsenal - korai érésű hibrid. Két év egybehangzó abszolút első helyezésének alapján kapott állami elismerést.
  • Artoga -  Kiemelkedő termőképességű hibridrepce. Magyarországon a fajtaminősítő kísérletek két éves eredményei alapján nyert állami elismerést.

Földtől az életig

A Limagrain számára a "földtől az életig" – "de la terre á la vie" kifejezésben testesül meg az az elkötelezettség, amelyet a vállalat a jobb fenntarthatóság érdekében képvisel, miközben vállalati filozófiájának homlokterében az innováció és a hatékonyabb szabályozás áll.

A Limagrain csoport tevékenységének négy fő alappillére a szántóföldi vetőmag-, a zöldség vetőmag-nemesítés és forgalmazás, a kertészet és az élelmiszeripar.

A francia eredetű cég a világ negyedik legnagyobb vetőmagcége, egyben Európa legnagyobb nem vegyipari konszern tulajdonában lévő vetőmag előállító vállalata.