Éppen ezért a tavaszi vetésekkel kapcsolatos döntéshozatal során egyaránt meghatározó jelentőségűvé válik a termésbiztonság és a költséghatékonyság. Minél nehezebben becsülhető meg a betakarításkor várható értékesítési ár, annál inkább szükség van a megbízható teljesítményt nyújtó fajtákra és hibridekre.

A SAATEN-UNION ehhez kínálja újgenerációs kukorica hibridjeit, melyek között mind a szemes, mind a siló célra termesztett takarmánykukorica hibridek megtalálhatók. A gombaölő szeres alapcsávázás kiegészíthető rovarölő szeres csávázással is, továbbá PRIMUS SEED® hibridjeink vetőmagja egy olyan kiegészítő bioaktív kezelést is kap, amely különösen a fejlődés kezdeti szakaszában segíti a növényt. Gyorsabb, homogénebb kelést, erőteljesebb kezdeti fejlődést biztosít. Ezáltal minden egyes magnak lehetősége van a benne rejlő genetikai potenciált a lehető legjobban kiaknázni.

Az alacsonyabb költségszint, egyszerűbb munkaszervezés, továbbá nagyobb vetési teljesítmény érdekében a 80 ezer szemet tartalmazó SAATEN-UNION hibridkukorica vetőmagzsákok mellett SURREAL hibridünk már 2,4 millió magot tartalmazó MaxiPack kiszerelési egységben is elérhető.

Így egyszerre mindkét fenti célnak, a termésbiztonságnak és a költséghatékonyságnak is eleget tudunk tenni.

Blum Zoltán
ügyvezető igazgató
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu