AGRO-LARGO Kft.

Az AGRO-LARGO Kft. 1990-ben alakult. Korszerű raktárbázissal, saját vetőmagüzemmel rendelkezünk. Vetőmagok termeltetésével, azok nagykereskedelmével és exportjával foglalkozunk. Jelenleg több, mint 3500 ha területen folytatunk aprómag-céltermelést. Főbb kultúráink: fűmagvak, lucerna, bíborhere, mustár, olajretek. Ezt egészíti ki takarmányfű és AKG vetőmag programunk.
További információ: www.agro-largo.hu

Largo

Az AGRO-LARGO Kft. fő profilja az aprómagtermelés – fotó: AGRO-LARGO Kft.

Az AGRO-LARGO prospektusa letölthető ide vagy az alábbi képre kattintva.

Agro-Largo

A cég takarmányfű-keverék kínálatáért kattintson ide.

takarmányfű

A zöldtrágya-, zöldítés- és zöldugar keverékek ezen a linken találhatóak.

zöldítés

A sorközzöldítésről pedig itt olvashat.

sorköz

Agromag Kft.

Az Agromag Kft. megalapításakor a célunk az volt, hogy a szántóföldi növények külföldön nemesített fajtáit Magyarországon honosítsuk, képviseljük, azok vetőmagját előállítsuk és értékesítsük. Cégünk az egyre erősödő piaci versenyben dinamikusan fejlődött, a tevékenységi köre folyamatosan bővült.
További információ: agromag.hu/vetomagok.

Agromag

Az Agromag Kft. tevékenységi köre folyamatosan bővül – fotó: Agromag Kft.

Az Agromag Kft. vetőmag-katalógusa letölthető ide vagy az alábbi képre kattintva.

Agromag

Axereal Hungary Kft.

Az Axereal Hungary Kft. a sörárpa termeltetés és feldolgozás vezető szereplője Magyarországon. Célunk, hogy az általunk előállított vetőmagból olyan minőségű sörárpa teremjen, amelynek malátája a söripar prémium elvárasainak is megfelel. A szakszerű termesztéstechnológia megválasztásában szaktanácsadással (tápanyag-utánpótálás, növényvédelem) és inputanyagokkal segítjük termelőinket.

sörárpa

A vállalat a sörárpa termeltetés és feldolgozás mellett többféle vetőmagot és inputanyagot is értékesít – fotó: Axereal Hungary Kft.

Cégünk kisebb mennyiségben ugyan, de további terményekkel is foglalkozik. Speciális ipari igények kielégítésére termeltetünk waxy kukoricát, a mindinkább változó hazai éghajlathoz jól alkalmazkodó szemes cirkot és a jelen mezőgazdaság egyik sarkalatos fehérje növényét, GMO-mentes szóját.

Francia hátterünk révén az elsők között terjesztettük el Magyarországon azokat a bőtermő francia búzafajtákat, amelyek mostanra nemcsak magas hozamot de a malmi minőséget is elérik. További információ: axereal.hu.

Az Axereal Hungary Kft. vetőmag-katalógusa letölthető ide vagy az alábbi képre kattintva.

vetőmag

Caussade Semences Hungary Kft.

A Caussade Semences Hungary Kft. önálló cégként 2010-ben kezdte meg működését Magyarországon, bár már korábban is elérhető volt a genetikánk a hazai piacon. Magyarország kiemelkedő szerepet tölt be a Caussade Semences Group nemzetközi hálózatában, különös tekintettel arra, hogy hazánk a globális vetőmag-előállításban előkelő helyet foglal el annak ellenére, hogy kisebb termőterülettel rendelkezik. Ez utóbbit viszont kompenzálják a környezeti adottságok, a nemzeti hagyományok, a felkészült infrastruktúra és azok a szakemberek, akik ezt az iparágat képviselik, támogatják és magukénak érzik.

Mindannyian ennek az iparágnak a részesei, elkötelezett hívei vagyunk és azon dolgozunk, hogy szakmai tudásunkat felhasználva a lehető legkorszerűbb genetikai megoldásokkal tudjuk kiszolgálni a végfelhasználókat.

További információ: caussade-semences.hu

A Caussade Semences Hungary Kft. vetőmag-katalógusa letölthető ide vagy az alábbi képre kattintva.

Caussade

Gabonakutató Nonprofit Kft.

A szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. immár 95 éve az értékes hagyományokra és innovációra építve végzi kutatói és nemesítői tevékenységét, hogy létrehozza a jó vetőmagot, ami a legjobb minőséget és hozamot garantálja a magyar gazdálkodóknak. Széles vetőmag-választékával minden célpiacra termelőnek kínál megfelelő fajtát.
További információ: www.gabonakutato.hu

Gabonakutató

A Gabonakutató 95 éve végzi tevékenységét – fotó: Gabonakutató Nonprofit Kft.

Az Gabonakutató Nonprofit Kft. őszi vetőmag-katalógusa letölthető ide vagy az alábbi képre kattintva.

 

Gabonakutató

Isterra Magyarország Kft.

Az Isterra Magyarország Kft. kizárólagos forgalmazója a Florimond-Desprez cég által nemesített fajtáknak. A fajtakínálatunkban megtalálják az őszi búza mellett az őszi árpát, durumbúzát, tritikálét valamint a tavaszi és őszi sörárpákat.

Isterra

Az Isterra termeltetésünk zárt rendszerben zajlik, ami kiváló minőségű fémzárolt vetőmagot eredményez – fotó: Isterra Magyarország Kft.

A Cellule fajtánk az ország 2. legnagyobb mennyiségben fémzárolt búzája. A Basilio korai búzánkkal együtt a GOSZ-VSZT kísérleteiben évek óta a legnagyobb termést produkálják. Termeltetésünk zárt rendszerben zajlik, ami kiváló minőségű fémzárolt vetőmagot eredményez. További információ: isterra-seeds.com.

Az Isterra Magyarország Kft. fajtaajánlata letölthető ide vagy az alábbi képre kattintva.

 

IsterraKITE Zrt.

A kiváló minőségű, kipróbált vetőmagok a homogén növényállományú szántóföldi termelés és a kiemelkedő termés lehetőségét biztosítják partnereink számára. A KITE komplex agronómiai kereskedelmi kínálatának részeként ágazatunk nagy vetésterületű szántóföldi növénykultúrák vetőmagjainak értékesítésével foglalkozik.

KITE

A KITE nagy vetőmagválasztékkal rendelkezik – fotó: KITE Zrt.

Termékválasztékunk gerincét a hibrid kukorica, a napraforgó, az őszi káposztarepce és a kalászosok képzik, de egyéb takarmány- és zöldtrágyanövény-igényeket is kielégítünk. Tevékenységünk során új fajták, hibridek, valamint a legkorszerűbb csávázószerek bevezetésére törekszünk. További információ: kite.hu

A KITE Zrt. komplex repcetechnológia ajánlatáért kattintson ide vagy az alábbi képre.

repce

KWS Magyarország Kft.

A KWS csoport egy független, hosszú hagyományokra visszatekintő családi tulajdonban lévő vállalkozás, amely már több mint 160 éve foglalkozik vetőmag-nemesítéssel. A KWS minden jelentősebb növénykultúrában képviselteti magát a piacon: kukorica, cirok és olajos magvak (repce, napraforgó). További információ: kws.hu.

KWS

A KWS csoport több mint 160 éve foglalkozik vetőmag-nemesítéssel – fotó: KWS Magyarország Kft.

A KWS repcevetőmag-kínálata letölthető ezen a linken vagy az alábbi képre kattintva.

KWS

Primag Kft.

Primag – avagy mindent egy helyen
A Primag Kft. 1991-ben alapított második generációs, magyar családi vállalkozás. A gazdálkodók teljeskörű kiszolgálására szakosodott Primag Kft. szakértelemmel, mosollyal és rugalmas kiszállítással várja tisztelt Partnereit az ország egész területén.

Primag

Az ország egész területén elérhetőek a Primag termékei – fotó: Primag Kft.

• vetőmagok 
• tápanyagok 
• zsákok
• hordószivattyúk
• online ügyfélszolgálat
• kiszállítás akár 72 órán belül 
• webshop 
• bankkártyás fizetés

További információ: primag@primag.hu; +36 30 444 88 77.

A Primag vetőmagkínálata megtalálható a primag.hu weboldalon.

RAGT Vetőmag Kft.

A 2019-ben 100 éves centenáriumát ünneplő RAGT igazi vetőmagnemesítő cég. 26 különböző növényfaj nemesítését – előállítását és értékesítését végezzük Európa minden országában éppúgy, mint Ázsiában, Afrikában és Amerikában. Büszkék vagyunk arra, hogy csak azzal foglalkozunk, amihez a legjobban értünk, arra, hogy európai cég vagyunk és hogy nálunk tiszta a portfolio, nincs árukapcsolás. Szakembereink egy dologra koncentrálhatnak, a vetőmagra!

RAGT

Magyarországon kukorica, napraforgó, repce, cirok, kalászos, szója, zöldítő, takarmányfű vetőmagokat állítunk elő és értékesítünk a hazai forgalmazókon keresztül és 20 fős szakemberhálózatunk végez szaktanácsadást. Kukoricában 6% feletti piaci részesedésünk mellett büszkék vagyunk arra, hogy DUO kukoricáinkkal évek óta piacvezetők vagyunk.

Elsőként hoztuk a magyar piacra a magas olajsavas napraforgó Clearfield változatát. Őszi káposztarepce hybrid értékesítésünk szinte minden évben duplázódik, ma már 20.000 ha-t meghaladó területen termelnek RAGT repcéket. Cirokban is tudunk egyedit nyújtani: a magas energiatartalmú silócirkunk (Vegga) verhetetlen. Kalászosban európai szinten piacvezetők vagyunk, tavaszi árpáinkból az RGT Planet évek óta piacvezető. Szójáinkat licenszdíjas konstrukcióban több hazai forgalmazó állítja elő és értékesíti folyamatosan növekvő mennyiségben.

Szlogenünket immáron 13 éve érvényesnek tartjuk: RAGT – a másik út a sikerhez!
ragt-vetomag.hu

Az RAGT repcekínálatát letöltheti ide vagy az alábbi képre kattintva.

RAGT repce

A RAGT zöldítő keverékekért kattintson ide vagy a következő képre.

RAGT zöldítő

RAPOOL Hungária Kft.

A RAPOOL rendelkezik a repcéről a legrégibb és legnagyobb tapasztalattal Európában. A RAPOOL-fajták és -hibridek alapvetően változtatták meg és vitték előre a repcetermesztést. Kutatás, nemesítés, vetőmag-előállítás, csávázás technológiai fejlesztése és vetőmag-forgalmazás – a RAPOOL mindent egy kézben tart. RAPOOL. A repce a hivatásunk.

rapool

A RAPOOL rendelkezik a repcéről a legrégibb és legnagyobb tapasztalattal Európában – fotó: RAPOOL Hungária Kft.

További információ: www.rapool.hu.

A letölthető RAPOOL-repcevetőmag-katalógus elérhető ezen a linken vagy az alábbi képre kattintva.

rapool

RWA Magyarország Kft.

Az RWA Magyarország Kft. a legnagyobb vetőmag fajtaszortimenttel rendelkező hazai integrátor. Saját zöldítő keverékekkel (RWA Green termékcsalád) és őszi kalászos portfólióval rendelkezünk. Cégünknél megtalálja a legmagasabb terméspotenciállal rendelkező fajtákat, melyek előállítása és feldolgozása zárt szaporítási rendszerben, általunk kontrollálva, Magyarországon történik.

Ezen kívül foglalkozunk növényvédő szer-, műtárgya-, gázolaj-, kenőanyag- és terménykereskedelemmel. Keressen minket a www.rwa.hu oldalon!

Az RWA Magyarország Kft. őszi vetőmag-katalógusa letölthető ide vagy az alábbi képre kattintva.

RWA

SAATEN-UNION Hungária Kft.

A SAATEN-UNION Európa egyik vezető szántóföldi vetőmag-nemesítőjeként egyedülálló módon már négy kalászos fajban foglalkozik hibridnemesítéssel: a hibridbúza, hibridrozs és hibridárpa már elérhető, a hibridtritikáléval pedig folynak a bevezetését megelőző kísérletek. A cég Európa egyik legszélesebb faj- és fajtakínálatát biztosítja. Több termés. Nagyobb biztonság. Ez a SAATEN-UNION célja.

SU

A SAATEN-UNION már négy kalászos fajban foglalkozik hibridnemesítéssel – A SAATEN-UNION Hungária Kft.

További információ: www.saaten-union.hu.

A SAATEN-UNION őszi fajtakínálata letölthető ide, vagy az alábbi képre katintva.

SU

A SAATEN-UNION HySEED hibridkalászos kiadványa letölthető ide, vagy az alábbi képre katintva.

su

Körkérdéssel minden héten jelentkezünk, újabb aktuális témákkal. Figyeld az Agroinform híreit!

Ha vetőmagot vagy más inputanyagot keresel, érdemes az Agroinform.hu Piacterén is szétnézni, hiszen több száz, összesen pedig  több tízezer hirdetés között válogathatsz. Ha pedig hirdetést adsz fel, részt veszel legújabb nyereményjátékunkban!

A Fórum rovatban a többi gazdával vitathatod meg az aktuális kérdéseket és oszthatod meg tapasztalataidat akár a növényfajákról, akár a betakarításról.