A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Ezt hozta a tavasz a mezőgazdaságnak

  2017. április 02., 09:53 Szántóföld

  Hogyan lássunk neki a baktériumoltásnak, mit vetünk tavasszal, hogyan telelt a szőlő, mit tudunk a növényvédőszer-maradványokról? – az Agroinform márciusi szakcikk összefoglalója.

 • 100 éves fejlesztésnek ilyen bálázó az eredménye

  2017. április 01., szombat 18:00 Szántóföld

  A szálastakarmány-betakarításkor nagyon fontos, hogy az a lehető legkisebb tápanyagveszteséggel, a lehető legoptimálisabb időben és minőségben történjen.

 • MAVRIK DUO, a virágzó kultúrák és a méhek őre

  2017. április 01., szombat 16:00 Szántóföld

  A növénytermesztés sikerességének egyik meghatározó tényezője a virágzás-termékenyülés időszaka. Ebben a termés szempontjából kulcsfontosságú folyamatban olyan külső tényezők vesznek részt, mint a beporzást végző rovarok. A rovarok többsége azonban nem segíti a gazdálkodást, hanem különböző kártételekkel annak eredményességét csökkenti.

 • Fenoxiherbicidek a növényvédelemben

  2017. március 30., csütörtök 17:00 Szántóföld

  A fenoxiherbicidek elsősorban a magról kelő és évelő kétszikű gyomnövények elpusztítására alkalmasak.

 • Növénykondicionálás lombtrágyákkal

  2017. március 30., csütörtök 09:05 Szántóföld

  A lombtrágyák kiválasztásakor nem elég csak az árat figyelembe venni, fontos a megfelelő hatékonyság és a jó ár-érték arány is.

 • Mit vetnek idén tavasszal a gazdák?

  2017. március 29., szerda 15:00 Szántóföld

  Az idei szezon fő kérdései, hogy folytatódik-e a kukorica termőterületének lassú csökkenése, emellett, hogy a napraforgó termőterület tud-e növekedni.

 • Ne csak technológiát vásároljon – fenntartható filozófia is "jár" a talajoknak! (+Videó!)

  2017. március 28., kedd 15:08 Szántóföld

  Több generáció tapasztalatát vihették magukkal a gazdálkodók a Phylazonit megújult telephelyének átadó ünnepségéről. A rendezvényen videót is forgattunk.

 • Nem ördögtől való a permetezőgép-felülvizsgálat

  2017. március 28., kedd 14:09 Szántóföld

  A precízen megtervezett növényvédelmi folyamat áll vagy bukik azon, hogy megfelelően működő permetezőgéppel hajtják-e végre. Ahogy szemrevételezéssel a vegyszermaradékot sem lehet kimutatni a gyümölcsből, úgy a permetezőgép-felülvizsgálat sem végezhető el ily módon.

 • Több termés, nagyobb biztonság a SAATEN-UNION napraforgóhibridjeivel

  2017. március 27., hétfő 14:52 Szántóföld

  A hazai napraforgó-termesztés sokat változott az elmúlt másfél évtizedben. Napjaink gazdálkodóinak szemében a napraforgó biztonsággal és tisztességes jövedelmezőséggel megtermelhető szántóföldi kultúrává nőtte ki magát. Mindehhez számos olyan tényező teremt megfelelő hátteret, amely a termesztés intenzitását és az alkalmazott...

 • Egyenletesebb napraforgó-állomány, magasabb jövedelmezőség

  2017. március 24., péntek 08:50 Szántóföld

  A DuPont Pioneer 2017-től a rés- és körrostaméret növelésével (aljazó rosta) új vetőmag méretezési rendszert vezet be a napraforgó vetőmag feldolgozásban.

 • Új államilag elismert fajtákkal bővült a szójakínálat

  2017. március 24., péntek 08:18 Szántóföld

  A Fajtaminősítő Bizottság Szántóföldi Szekciójának 2017. március 8-ai ülésén a Fajtaminősítő Bizottság Szántóföldi Növények Szekciójának állásfoglalása alapján a Nébih a következő szójafajtákat részesítette állami elismerésben és államilag elismert fajtákat hosszabbította meg.

 • Elég egy kis szilícium a kártevők ellen

  2017. március 23., csütörtök 15:50 Szántóföld

  A Nyugat Sidney Egyetem kutatói felfedezték, hogy a növények szilíciumtartalmának növelése riasztólag hat a táplálékot kereső rovarokra.

 • Sokkal több ökovetőmagra lenne szükség

  2017. március 23., csütörtök 12:56 Szántóföld

  Hiány van a biogazdálkodások által felhasználható ökovetőmagból. Ezért a NÉBIH kéri az ökovetőmag szaporítókat, hogy regisztráljanak a rendszerükben.

 • Sikerült semlegesíteni a kukoricában található hihetetlenül mérgező toxint

  2017. március 23., csütörtök 10:48 Szántóföld

  Nem jó hír azoknak, akik viszont a GMO élelmiszerektől tartanak, hogy génmódosított kukoricáról van szó.

 • Megkezdődött a vetés Zalában

  2017. március 23., csütörtök 08:21 Szántóföld

  Zala megyében az őszi vetések nagy része kedvező állapotban van, a gazdák megkezdték a tavaszi kalászosok vetését is, és ha tovább melegszik az idő, 1-2 héten belül a napraforgó és a kukorica vetése is elkezdődik.

 • Hatékony védekezés a repcefénybogár ellen DuPont technológiával

  2017. március 21., kedd 08:50 Szántóföld

  Herczeg Norbert ágazatvezető agronómusként dolgozik Vác térségében. A 2200 hektárnyi terület nagyobb része szántó, 185 ha intenzív gyümölcsös, míg a fennmaradó rész rét, legelő, erdő művelés alatt áll. Őt kérdeztük a DuPont™ Avaunt® rovarölő szerrel végzett kezelések eredményességéről.

 • Cirok: hatalmas lehetőség egy apró szemben

  2017. március 20., hétfő 16:40 Szántóföld

  A cirok több mint kukoricapótló növény, felhasználása rendkívül sokrétű lehet, a termőhelyigénye pedig jóval szerényebb a kukoricáénál.

 • Precíziós gazdálkodás kis hazánkban – tegyünk rendet a fejekben!

  2017. március 20., hétfő 14:53 Szántóföld

  Divatos, gyakran használt kifejezés manapság a „precíziós mezőgazdaság” mint hőn áhított, hazai körülményeink között is megvalósítandó célkitűzés. Nem kérdéses, hogy a precíziós megoldások segítségével sok pénzt takaríthatunk meg, környezetkímélőbb, hatékonyabb és biztosabb módon gazdálkodhatunk.

 • Mégsem rákkeltő a glifozát

  2017. március 20., hétfő 10:36 Szántóföld

  Legalább is ezt mondta ki az Európai Vegyianyag Ügynökség (ECHA) Kockázatértékelési Bizottságának (RAC) értékelése. Ez még mindig nem jelenti a növényvédőszer-hatóanyag azonnali engedélyezését.

 • Ilyen szántóföldi bemutatót még biztosan nem látott

  2017. március 17., péntek 11:09 Szántóföld

  30 hektár, legalább 30 gépforgalmazó, növénybemutatók, családi programok. Kétségkívül ez lesz a mezőgazdasági rendezvények Woodstock fesztiválja.

 • Még többet adunk! Kalászos gyomirtás DuPont technológiával

  2017. március 17., péntek 10:00 Szántóföld

  Alapfeltétel a gyommentes gabonaállomány biztosítása, ezért célszerű olyan készítményeket választani, amelyek jó minőségben és kockázatok nélkül valósítják meg a hatékony gyomirtást. A DuPont folyamatosan alkalmazkodik a felhasználók igényeihez a gabonagyomirtás területén is.

 • RAPOOL aktuális: a repcemag árának várható változása és értékesítési stratégiák

  2017. március 16., csütörtök 18:00 Szántóföld

  Hogyan alakulnak az idei repcemagárak? Milyen értékesítési stratégiát érdemes kialakítanunk annak érdekében, hogy az árváltozásokat a magunk javára tudjuk fordítani?

 • Bevált a Huminisz technológia kalászosban is!

  2017. március 14., kedd 18:00 Szántóföld

  A zord tél miatt idén tavasszal a kalászosoknak igazán szükségük van a segítségre.

 • SAATEN-UNION: Új távlatok a szójatermesztésben

  2017. március 14., kedd 17:00 Szántóföld

  A zöldítési és a fehérjeprogramokhoz illeszkedő, jövedelmező szójatermesztés csak a termőhelyi adottságoknak megfelelő fajták használatával valósítható meg. A köztermesztésben alkalmazott korszerű fajtákkal hektáronként 3-4 tonnás vagy akár ennél magasabb termések is elérhetők az üzemi gyakorlatban.

 • Kezdődhet a baktériumoltás – de hogyan és milyen eszközzel?

  2017. március 14., kedd 14:10 Szántóföld

  "Január elöl jár..., március szántó-vető" – tartja a hónapsoroló versike. Valóban, a március a talaj-előkészítés és a kora tavasziak vetésének a hónapja. Utána persze az április nagy része a kapások vetésével telik.

 • Kalcium- és nitrogén-kijuttatás egyszerre

  2017. március 14., kedd 10:38 Szántóföld

  Az elmúlt évek, évtizedek termelői tapasztalatai egybeesnek a Yara törekvéseivel, melynek szellemében egyre nagyobb figyelmet, és egyre több energiát fordítunk a kalcium különböző formában való előállítására, értékesítésére.

 • Kevesebb dohány termett tavaly, többet is fizettek érte

  2017. március 13., hétfő 16:16 Szántóföld

  Magyarországon 3366 hektáron összesen 6343 tonna dohányt termeltek 2016-ban, a két évvel ezelőtti adatokhoz képest nőtt a termésátlag, csökkent a terület és a termésmennyiség.

 • Újragondolták és átalakították a növényvédelmi technológiákat

  2017. március 13., hétfő 14:37 Szántóföld

  Hogyan lehet a tavasszal jelentkező növényvédelmi problémákat már ősszel megoldani? Mi módon lehet kivédeni és gyógyítani a gabonabetegségeket? Miképp lehet a szőlőlisztharmattal már akkor leszámolni, amikor a gazda még nem is észleli?

 • SAATEN-UNION: Magasan az átlag felett

  2017. március 12., 18:01 Szántóföld

  A tavaszi vetésű kalászos fajok között a SAATEN-UNION fajtái már évek óta meghatározó, számos esetben piacvezető pozícióval rendelkeznek.

 • RAPOOL: tavaszi repce technológiai javaslatok

  2017. március 11., szombat 11:29 Szántóföld

  A tél végéhez érve egyre heterogénebb képet mutatnak az őszi káposztarepce-állományok az egyes országrészekben. Azokon a termőhelyeken, ahol a termelők az őszi vetések részleges újravetése mellett döntenek, a lehetséges alternatívák közé a tavaszi repce is felsorakozik.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Növényvédő szer kereső

[bezárás x]