A kaszinók és a borok régóta szerves részei az elegancia és a kifinomultság világának. Ráadásul mindkettő a kikapcsolódást és a lazítást szolgálja, így nem csoda, hogy ilyen szoros kapcsolat van a kettő között. Ugyan ingyenes fogyasztás egyre kevesebb kaszinóban érhető el, az alkohol továbbra is hozzátartozik a szerencsejátékhoz. Ebben a cikkben közelebbről is megvizsgáljuk a legjobb borfajtákat, és adunk egy-két tippet arra vonatkozóan, hogy melyik ország kaszinóiban milyen borokat érdemes fogyasztani. Ha érdekel a kaszinók és a borok világa, olvass tovább!

Vörösbor a kaszinókban

A kaszinók mindig törekednek arra, hogy kiváló minőségű szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleiknek – ez igaz a hagyományos földi kaszinókra és online társaikra egyaránt. A nyerőgépes játék a kaszinomagyar.com oldalon is elérhető számos szolgáltatótól, ám van egy fontos különbség az internetes és az offline kaszinók között. Míg előbbi esetén otthonunk kényelméből csakis mi felelünk az italkínálatért, utóbbi egy megszabott, okosan kitalált itallappal rendelkezik.

Ugyan a fehérbor is megtalálható általában a kaszinók bárjában, inkább vörösborból tartanak fent széles kínálatot. Hogy mi ennek az oka? A vörösbor tartalmaz egy rezveratrol nevű vegyületet, ami növeli az agy dopaminszintjét, és ez hozzájárul ahhoz, hogy nagyobb kockázatot vállaljunk. A statisztikák szerint azok, akik vörösbort fogyasztanak a kaszinókban, jellemzően sokkal több pénzt is hagynak ott az előbb említett okok miatt.

kaszinó

A kaszinókban fogyasztott vörösbor olyan hatóanyagot tartalmaz, ami növeli a kockázatvállalás szintjét – fotó: pexels.com

A legjobb borok toplistája

Manapság már minden elegáns és elismert kaszinóban széles borválasztékból válogathatnak a vendégek, ám pont ezért néha nehéz eligazodni a borok között. Ilyenkor általában számíthatunk a sommelier segítségére is, aki segít kiválasztani azt a bort, amely a legjobban passzol a kaszinó dobókocka alapú és asztali játékaihoz. Ám sokkal jobb, ha felkészülten érkezünk, hiszen így még jobban odafigyelhetünk az adott bor különleges jegyeire. Az alábbi táblázatban a legjobb borokat gyűjtöttük össze, amelyeket érdemes megkóstolni, ha az adott ország kaszinóiban járunk.

Ország

Bor

Egyesült Államok

Beringer Third Century Syrah

Franciaország

Domaine Pontifical Chateauneuf du Pape 2016

Magyarország

Egri bikavér

Németország

2005 Weingut Bernhard Huber Spätburgunder

A fenti borfajták közül a legtöbb laikus olvasó számára valószínűleg csak az egri bikavér cseng ismerősen, ám érdemes szót ejteni a többi fajtáról is. A Baden Spätburgunder például ízében a bogyós gyümölcsökre hajaz, és tökéletes az egyensúlyt képez a savasság és a tanninok között. Ha pedig van olyan szerencsénk, hogy egy vegasi kaszinóba térünk be, a Beringer Third Century Syrah-t mindenképp érdemes megkóstolni. Rendkívül selymes textúra, egyszerű ízek és szilvaíz jellemzi ezt a kiváló bort.

A legjobb amerikai borok

Az európai ember hajlamos elfeledkezni az Egyesült Államokról, ha borkultúráról van szó, pedig számos izgalmas borfajta található a tengerentúlon is. Íme a két kedvencünk, amivel biztosan nem lőhetsz mellé amerikai kaszinós utazásod során:

  • Beringer California Cabernet Sauvignon – Egy ízekben gazdag bor, amely cseresznyeízével emelkedik ki a társai közül, emellett tölgyes jegyek is jellemzők rá.
  • Vino Pinot Grigio – Ez a gyümölcsös bor mindenkinek jó választás lehet. Elsősorban halakhoz ajánlják, de úgy tudjuk, a nyerőgépekhez is nagyon jól passzol.

Fogyassz és játssz felelősséggel!

Az tehát jól látható, hogy rengeteg izgalmas lehetőség közül válogathatnak azok a borkedvelők, akik kaszinós utazást terveznek. Magyarországon az egri bikavér garantáltan fellelhető minden kaszinóban, míg Franciaországban olyan ínycsiklandó nedűket találhatunk, mint a Domaine Pontifical. Németországra ugyan hagyományosan sörös országként gondolunk, a 2005-ös Baden Spätburgunder mindenkit le fog venni a lábáról.

bor

Vörösbor – fotó: pexels.com

Akár az interneten próbálsz szerencsét, akár egy valódi földi kaszinóban játszanál, mind az alkoholfogyasztás, mind a szerencsejáték tekintetében fontos, hogy felelősséggel járj el. Ahogy említettük, a kaszinók pont azért szolgálnak fel vörösbort, mert a játékosok így hajlamosabbak kockáztatni. Fontos, hogy te ne ess bele ebbe a csapdába. A legjobb, ha tiszta fejjel játszol, de semmiképp ne vidd túlzásba az alkoholfogyasztást játék közben.