A román „IRUM Reghin” vállalat – kutatóhelyekkel együttműködve egy több mint 10 éves szünetet követően egy 100%-ban román tervezésű és gyártmányú traktort tervezett, amelynek sorozatgyártását TAGRO néven 2019-ben tervezik elkezdeni, az első évben mintegy 200 gép értékesítésével – írja a romaniajournal.ro. Később az évente kibocsátott mennyiséget fokozatosan növelik.

Háromféle TAGRO modell forgalmazását kezdik meg – fotó: irum.ro

A Case IH mezőgépgyártó a Zasso csoporttal közösen egy olyan gyomirtó rendszert hozott létre, amely elektromos árammal segíti a terület totális gyomtalanítását, és különösen a vetés előtti talajelőkészítésben nyújt hasznos segítséget a gazdáknak.

A gép elhozta a SIMA Innovációs Díj verseny bronzérmét

A LEMKEN tervezői számára az a kihívás, ami a gazdák igényeit szolgálja. A jól bevált Opal ekecsalád alapjaiból merített, ugyanakkor a korszerű traktorok követelményeihez optimalizált új eke megalkotása volt a cél. Egyszerű kezelhetőség és hosszú élettartamú kopóalkatrészek; ez az eke még nehéz körülmények között is tartósan garantálja a minőségi munkát.

A Juwel ekék egyik fő előnye az egyszerű beállíthatóság – fotó: LEMKEN

A Seed-Imex Kft. szakemberei olyan alacsony hőmérsékletű szárításra alkalmas terményszárító silórendszert vizsgálnak saját üzemi körülményeik között, amely lassú, ugyanakkor kíméletes szárításra képes – és amely egyúttal a tárolásikapacitás-hiányt is megoldhatja a gazdaságokban.

A BROCK alacsony hőmérsékletű szárító berendezések rendkívül költséghatékony üzemeltetés mellett használhatóak.

A 30 éves, szolnoki Magtár Kft. új üzletágat hozott létre Magtár GPS néven. Az új üzletág vezetője, Nagy Bence, egyszerre kínálja csapatával a most népszerű automata kormányzási rendszereket, valamint a jövőre nézve kiemelkedő fontosságú helyspecifikus gazdálkodási rendszereket, az Ag Leader termékvonallal – olvasható a cég közleményében.

Gyors ütemben fejlődik az IoT mezőgazdasági alkalmazása – fotó: Shutterstock

Tudásalapú mezőgazdaságra van szükség, ezért fontos, hogy az ágazat szereplői megismerkedjenek a legújabb agráripari trendekkel, ezt a célt szolgálja az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2019 kiállítás is január 23-26. között a Hungexpo Budapesti Városközpontban – mondta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium (AM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

A precíziós és digitális gazdálkodás térhódításával az IoT (dolgok internete) mezőgazdasági alkalmazása és az ehhez szükséges eszközök piaca az utóbbi évtizedben gyors ütemben fejlődött, és becslések szerint 2023-ig a globális piac értéke eléri a 28,65 milliárd dollárt – írja a prnewswire.com.