Különleges fagylaltkompozícióval állt elő a fehérvári Damniczki Cukrászda, amely ismét bebizonyította: az édességek világában a kreativitásnak nincsenek határai. Az új nyári kedvenc a pisztácia, a birsalma és a gorgonzola hármasának meglepő, mégis harmonikus találkozása, amely minden édesszájú kalandvágyónak új ízélményt ígér.
Nem a pisztácia a főszereplő
Bár a pisztácia továbbra is az egyik legkedveltebb alapanyag a fagylaltkészítésben, a Damniczki Cukrászda legújabb ízvariációjában inkább csak kiegészítő szerepet kapott. A hangsúly ezúttal a karakteres gorgonzolán van, amelynek sós, markáns ízét a birsalma édessége és a pisztácia ropogós textúrája egészíti ki.
Negyedszerre is sajtos fagyi
Damniczki Balázs, a cukrászda tulajdonosa nem először nyúl sajtos fagylaltrecepthez – ez már a negyedik alkalom, hogy ilyen különlegességgel kísérletezik. A különleges ízvilágot bemutató videóban maga a cukrász mutatja be a gorgonzolás nyalánkság elkészítésének folyamatát, amely során kiderül, milyen aprólékos munka szükséges az összetevők harmonizálásához.
A Damniczki Cukrászda nem először lep meg merész ötletekkel: korábban egy űrhajós inspirálta fagylalt is a kínálat része volt, amelyben Kapu Tibor szkafanderes alakja is helyet kapott. A mostani gorgonzolás fagylalt azonban nemcsak látványában, hanem ízvilágában is különleges – egyesíti a desszert és a gourmet fogás jellemzőit.
Hagyomány és újítás egy kanálban
A sajt alapú fagylaltok még mindig ritkaságszámba mennek Magyarországon, de a Damniczki cukrászda törekvései jól mutatják, hogy a gasztronómia ezen területén is van hely az újdonságoknak. Azoknak, akik nyitottak az új ízekre, a gorgonzolás fagylalt kihagyhatatlan különlegesség lehet a nyár folyamán.
Forrás: feol.hu
Indexkép: Pixabay