Válasz Mf-es #2446. hozzászólásáraMég nem tuti a dolog, nem beszéltem még azóta a növényorvossal, de ha ő is azt mondja hogy oké akkor megírom. Amúgy napraforgó gyomirtója lenne, egy helyről hallottam, hogy nem bántja a tököt
Válasz Mf-es #2428. hozzászólásáraSzép, gratulálok hozzá! Meg szabad kérdezni, hogy milyen gyártmány (Moty?), és hogy mennyibe került?
(Amúgy nagyon komolyan beruháztál a tökre!)
Még arra lennék kíváncsi, hogy a tök alá szántás helyett milyen munkafolyamatot végzel? (Grúber, tárcsa?)
Válasz Tamás1977 #2425. hozzászólásáraDobd fel hirdetésbe,hogy keresel.Én is mikor hirdettem,ajánlottak valahol heves megyébe egyet,800 ezerért.Felszedője nem volt,de lehet csinálni,vagy kézzel bele dobálni.
Válasz Mf-es #2424. hozzászólásáraMost 11 ha van, ha a hőség ki nem nyírja. De bérbe nem igazán akarnám csináltatni, keresnék valami olcsó de működő gépet. Aztán jövőre majd meglátjuk, terület lenne, csak homok.
Válasz Mf-es #2414. hozzászólásáraÉrtem és köszi az infót! Csak azért értetlenkedtem, mert ilyet még nem láttam, nekünk V- toló van. Remélem majd teszel fel videót a gépkapcsolatról!
Az MTZ fogja üzemeltetni?
Válasz Mf-es #2401. hozzászólásáraNos, igen, nekem a talaj előkészítő eszközökön kívül semmi nem volt hozzá, ezt pedig csak úgy érdemes termelni, ha minden rendelkezésre áll. 2 évig csináltam, de a betakarítás nem volt egyszerű: előtte alig akart rá lenni pár "brazil" akik összefocizták, kiskomámmal egyeztetni, hogy mégis mikor fog odaérni a tökölőgép, de ami miatt igazán ráuntam az a mocsok a szomszéd faluban akihez tisztítani/szárítani kellett vinni: volt pofája a súly 1/3-át visszaadni, itt a környéken meg más nem foglalkozott ilyen tevékenységgel.
Na mindegy köszönöm a választ, csak a képeidet látva jutott eszembe az akkori küszködés.
Lenne egy kérdésem. Régen - amikor még az évszám épphogy nem 2-essel kezdődött - én is termeltem, úgy rémlik 5-6 q-t takaríthattunk be az Isten szabad ege alól/hektár. Ennek a - mondjuk 6 mázsányi -nyers, tisztítatlan magnak mennyi lesz a súlya mosás és szárítás után?
3149 hozzászólás
Válasz .Ropi #2448. hozzászólásáraÉs melyik az??
Válasz Mf-es #2446. hozzászólásáraMég nem tuti a dolog, nem beszéltem még azóta a növényorvossal, de ha ő is azt mondja hogy oké akkor megírom. Amúgy napraforgó gyomirtója lenne, egy helyről hallottam, hogy nem bántja a tököt
Válasz .Ropi #2445. hozzászólásáraTe akarsz bedolgozóst,csak nem írtad,mit.
Válasz Mf-es #2444. hozzászólására3-4 hét múlva kiderül, ugyanis 50-től itt sem esett több.

Amúgy gratulálok, láttam nagyot léptél előre gépesítés terén!
Gyomirtás témában sikerült valamit okoskodni?
Válasz .Ropi #2443. hozzászólásáraAkkor jó helyen laktok.Itt semennyi,30 mm esővel.
Válasz *** HM *** #2442. hozzászólására200-300 kg.
milyen termésre lehet kilátás idén a mélyen fekvő helyeken .....magas talajvízszint ..... kötött fekete talaj...... vetéstől mondjuk 30 mili.....???
Válasz Mf-es #2440. hozzászólásáraÉrtem, köszi!
Válasz emcett #2439. hozzászólásáraGrúberba most volt először.De volt már őszi lazító,tavaszi kombinátorba is.Egyenlőre mind jó.
Válasz Mf-es #2438. hozzászólásáraA szántás nélküli technológiába.
Válasz emcett #2436. hozzászólásáraMibe?
Válasz Mf-es #2434. hozzászólásáraGrúber ősszel és tavasszal, kombi tavasszal?
Válasz Mf-es #2434. hozzászólásáraElőször lesz így, vagy már van tapasztalat?
Válasz Mf-es #2434. hozzászólásáraElőször lesdz így, vasgy már van tapasztalat?
Válasz emcett #2433. hozzászólásáraMoty,igen.Ára?
Sok!
Tök alá 2 sor grúber+kombinátor.
Válasz Mf-es #2428. hozzászólásáraSzép, gratulálok hozzá! Meg szabad kérdezni, hogy milyen gyártmány (Moty?), és hogy mennyibe került?
(Amúgy nagyon komolyan beruháztál a tökre!)
Még arra lennék kíváncsi, hogy a tök alá szántás helyett milyen munkafolyamatot végzel? (Grúber, tárcsa?)
Válasz *** HM *** #2429. hozzászólásáraSzerbiából való.Nem lesz csúcs termés,de volt ennél rosszabb is.
Válasz Mf-es #2428. hozzászólásáraa fönt futó tartók paramétereiről pár adat?
Válasz Mf-es #2428. hozzászólásáralesz e mit fölnyársalni? ajjajjj
Válasz Mf-es #2428. hozzászólásáramerész mtzvel osztrákbul
Válasz Mf-es #2426. hozzászólásáraKöszönöm, teszek fel hirdetést!
De azért ha hallotok valamit, jelezzetek. Köszönöm.
Válasz Tamás1977 #2425. hozzászólásáraDobd fel hirdetésbe,hogy keresel.Én is mikor hirdettem,ajánlottak valahol heves megyébe egyet,800 ezerért.Felszedője nem volt,de lehet csinálni,vagy kézzel bele dobálni.
Válasz Mf-es #2424. hozzászólásáraMost 11 ha van, ha a hőség ki nem nyírja. De bérbe nem igazán akarnám csináltatni, keresnék valami olcsó de működő gépet. Aztán jövőre majd meglátjuk, terület lenne, csak homok.
Válasz Tamás1977 #2422. hozzászólásáraDehogy új!Az új,15 millánál kezdődik.Függ,hogy milyet akarsz,mekkora területre.
Válasz Mf-es #2419. hozzászólásáraA tolót láttam, a mosót eladtad?
Válasz Mf-es #2420. hozzászólásáraGondolom az új, én kb 5-6.000 értékben keresek.
Sziasztok! Segitsetek akinek van tökmagmosója, mekkorafuratú a belső perforált lemez?
Előre is köszi!
üdv Jana
Válasz Mf-es #2419. hozzászólásáraRoppantó 20 000 eur.
Válasz Tamás1977 #2418. hozzászólásáraToló van eladó.20000 eur-ért tudok.
Sziasztok! Nem tud valaki eladó tökroppantót? Valami értelmes áron?
Válasz Mf-es #2416. hozzászólásáraOksa, köszönöm!
Válasz emcett #2415. hozzászólásáraLesz videó.MTZ fogja üzemeltetni.
Válasz Mf-es #2414. hozzászólásáraÉrtem és köszi az infót! Csak azért értetlenkedtem, mert ilyet még nem láttam, nekünk V- toló van. Remélem majd teszel fel videót a gépkapcsolatról!
Az MTZ fogja üzemeltetni?
Válasz emcett #2413. hozzászólásáraNincs felső.Van egy vastag,az talajkövető,előtte egy vékonyabb,hidromotor hajtással.
Válasz Mf-es #2412. hozzászólásáraKöszi! A hidromotor forgatja a felső hengert?
Válasz emcett #2411. hozzászólásáraAbba van a hidromotor.
Válasz Mf-es #2410. hozzászólásáraKöszönöm!

A toló végén az a sárga "szarv" milyen célt szolgál?
Válasz emcett #2408. hozzászólásáraZúzó.
Válasz emcett #2408. hozzászólásáraToló.
Válasz Mf-es #2406. hozzászólásáraKonkrétan mi a gyártmány(ok) neve? Rákeresnék a neten.
Válasz Mf-es #2406. hozzászólásáraKöszi!
Válasz emcett #2405. hozzászólására3 méter,szlovén.
Válasz Mf-es #2391. hozzászólásáraÜdv!
Nagyon szép gépkombináció, mennyi a szélesség? 3 m? Milyen gyártmányok?
Válasz Mf-es #2403. hozzászólásáraA mostani M35-ös mellett.
Válasz Papa951 #2402. hozzászólásáraMerre volt a küszködés?
Válasz Mf-es #2401. hozzászólásáraNos, igen, nekem a talaj előkészítő eszközökön kívül semmi nem volt hozzá, ezt pedig csak úgy érdemes termelni, ha minden rendelkezésre áll. 2 évig csináltam, de a betakarítás nem volt egyszerű: előtte alig akart rá lenni pár "brazil" akik összefocizták, kiskomámmal egyeztetni, hogy mégis mikor fog odaérni a tökölőgép, de ami miatt igazán ráuntam az a mocsok a szomszéd faluban akihez tisztítani/szárítani kellett vinni: volt pofája a súly 1/3-át visszaadni
, itt a környéken meg más nem foglalkozott ilyen tevékenységgel.
Na mindegy köszönöm a választ, csak a képeidet látva jutott eszembe az akkori küszködés.
Válasz Papa951 #2400. hozzászólására3 mázsa.
Válasz Mf-es #2397. hozzászólásáraSzép, tetszetős az állomány!
Lenne egy kérdésem. Régen - amikor még az évszám épphogy nem 2-essel kezdődött - én is termeltem, úgy rémlik 5-6 q-t takaríthattunk be az Isten szabad ege alól/hektár. Ennek a - mondjuk 6 mázsányi -nyers, tisztítatlan magnak mennyi lesz a súlya mosás és szárítás után?