Nagyon szépen húzta a werk ekét hetedikben, de többségében inkább nyolcadikban vitte. A fogyasztást nem tudom, mert nem tankoltam tele sosem.
A dolgok, amiket eddig csináltam/csináltattam rajta:
önindítócsere (felújítottra 80 ezer)
Elsőhíd királycsap+esztergálás+perselyezés+csap csere)
kormánymű szimering csere, résolajcső csere, főszivattyú gumigyűrűzés, váltóból ahol kijön a kardán szimering csere+ váltó és hidralika szűrők cseréje.
Na ez összesen alkatrészekkel+szereléssel+fél napos szopással (mire kijött az első hídból a kopott csap) összesen 300 ropi.
Dolgozni most lehet vele, de még mindig kell mit csinálni rajta.
Szvsz a főszivattyú már nem az igazi, mert melegen alapjáraton pulzál, meg alapjáraton lassan emeli az eke hátsó munkahengerét, ha előtte az elejét már kiemeltem. A váltó egyes fokozatoknál kurva nagyot csattan melegen. Igaz a 7-ikből 8-ba meg vissza szépen megy. A többinél meg a fordulatot kell eltalálni akkor szebben veszi.
A motorja nem füstöl, meg feltöltött aksinál viszonylag könnyen indul (ha kicsit le van merülve akkor hidegben már bajos az indulás)az erejével sincs bajom kb 8 km/h val vitte 30 centin az ekét.
Hát röviden ennyi. Látszik hogy már megette a kenyere javát a gép, de remélem hogy pár évig még elmegy ha óvatosan bánunk vele.
Ja azt még nem írtam, hogy az első hajtásnál is lógnak a kardánkeresztek, szóval lassan azokat is fel kell újítani.
Továbbá sikerült felszántanom vele erős negyven hektárt, mert mire elkészült addigra már megvolt a szántás egy része a kozákkal.
Vasist hogy van az öreg róka??
mik az észrevételek a géppel volt panasz vagy netán öröm,
hogy birta az 5 fejet a fotón láttam nagyon neki lódultál vele
hozd szobra itt dolgozik egy adagolós koma "régi motoros". nem barkácsol, a kiténél dolgozott a múlt rendszerben most maszek .én nála lövettem be 2 JD adagolót is.
szerintem kite vagy valbert vagy itt egy adagolós a környéken bár ha tudsz ajánlani valakit akkor szívesen veszem nem lógott a tavalyi sár tett be neki néhány elakadás és nem is tudtuk lemosni gondolom egy kis víz maradt ott és a télen megfagyott de nem szeretem hogyha folyik valahol ez végül is egy JD
kormánymű alsó szimeringjénél megjelent az olaj de már csak tavaszon szedjük szét a jó időben azt a rohadt hidat ki kell hozzá venni pedig néhány csavar lenne csak de hát nem bírjuk leszedni az irányító kart másképp. Plussz az adagolót lehet levesszük aztán kap egy bemérést ha meg kell akkor a rossz kopott részeket kicseréltetjük amgy hiba nélkül megy kop kop eddig
az enyim is megcsöppen de még nem volt kedvem kivenni mert xar utálom azon a részen szerelni a dögöt!
majd szedd már szét oszt tájékoztass milyen s mi eresztett
Egy kicsit jön az olaj az orbitomból,ahol belemegy a kormány.Nyúltál már ahhoz a részéhez?Mit érdemes tudni róla?Gumigyűrű egyedi,v. javítókészletben van???????????
egy kérdés mester kipufogót keresek az erősre hol lehetne találni? valbertet kérdeztem nincs meg horror áron adja a mostani már nagyon szét van égve rajta
Válasz #555. hozzászólásra
Igazából 100ha-ra kellene talajra, szántani,lazítani, meg elmunkálni.
Egy felújított gép gondolom ilyen kis területen egy jó pár évig elmenne, vagy nem érdemes belevágni ennyi földdel egy ilyen gépbe?
5213 hozzászólás
Válasz #610. hozzászólásra

Na kérem oltári sirály!!
ilyet azért ritkán látni be kell látni!
szerintem még van akinek megtenné de sok munkával tudná rendbe tenni!!
Válasz #610. hozzászólásra

na most értem gép elé mindjárt irom a komentet
Válasz #609. hozzászólásra
Hali!
Nagyon szépen húzta a werk ekét hetedikben, de többségében inkább nyolcadikban vitte. A fogyasztást nem tudom, mert nem tankoltam tele sosem.
A dolgok, amiket eddig csináltam/csináltattam rajta:
önindítócsere (felújítottra 80 ezer)
Elsőhíd királycsap+esztergálás+perselyezés+csap csere)
kormánymű szimering csere, résolajcső csere, főszivattyú gumigyűrűzés, váltóból ahol kijön a kardán szimering csere+ váltó és hidralika szűrők cseréje.
Na ez összesen alkatrészekkel+szereléssel+fél napos szopással (mire kijött az első hídból a kopott csap) összesen 300 ropi.
Dolgozni most lehet vele, de még mindig kell mit csinálni rajta.
Szvsz a főszivattyú már nem az igazi, mert melegen alapjáraton pulzál, meg alapjáraton lassan emeli az eke hátsó munkahengerét, ha előtte az elejét már kiemeltem. A váltó egyes fokozatoknál kurva nagyot csattan melegen. Igaz a 7-ikből 8-ba meg vissza szépen megy. A többinél meg a fordulatot kell eltalálni akkor szebben veszi.
A motorja nem füstöl, meg feltöltött aksinál viszonylag könnyen indul (ha kicsit le van merülve akkor hidegben már bajos az indulás)az erejével sincs bajom kb 8 km/h val vitte 30 centin az ekét.
Hát röviden ennyi. Látszik hogy már megette a kenyere javát a gép, de remélem hogy pár évig még elmegy ha óvatosan bánunk vele.
Ja azt még nem írtam, hogy az első hajtásnál is lógnak a kardánkeresztek, szóval lassan azokat is fel kell újítani.
Továbbá sikerült felszántanom vele erős negyven hektárt, mert mire elkészült addigra már megvolt a szántás egy része a kozákkal.
Válasz #609. hozzászólásra

Az ígért képek.
Vasist hogy van az öreg róka??

mik az észrevételek a géppel volt panasz vagy netán öröm,
hogy birta az 5 fejet a fotón láttam nagyon neki lódultál vele
Válasz #607. hozzászólásra
heves megye
Válasz #603. hozzászólásra
helló! HOl laksz? Mert én tudok egy nagyon jót debrecenben. Nekem is van jonim.
Válasz #604. hozzászólásra

Válasz #603. hozzászólásra
hozd szobra itt dolgozik egy adagolós koma "régi motoros". nem barkácsol, a kiténél dolgozott a múlt rendszerben most maszek .én nála lövettem be 2 JD adagolót is.
Válasz #602. hozzászólásra

na mentem mert az asszony kinyír
Válasz #602. hozzászólásra

szerintem kite vagy valbert vagy itt egy adagolós a környéken bár ha tudsz ajánlani valakit akkor szívesen veszem nem lógott a tavalyi sár tett be neki néhány elakadás és nem is tudtuk lemosni gondolom egy kis víz maradt ott és a télen megfagyott de nem szeretem hogyha folyik valahol ez végül is egy JD
Válasz #601. hozzászólásra
aha igen a szimering kimegy az kár főleg ha eddig az irányitó karod nem akart lazulni a bordás tengelyen...
adagolót kihez viszed?
Válasz #600. hozzászólásra

pedig néhány csavar lenne csak de hát nem bírjuk leszedni az irányító kart másképp. Plussz az adagolót lehet levesszük aztán kap egy bemérést ha meg kell akkor a rossz kopott részeket kicseréltetjük amgy hiba nélkül megy kop kop eddig 
kormánymű alsó szimeringjénél megjelent az olaj de már csak tavaszon szedjük szét a jó időben azt a rohadt hidat ki kell hozzá venni
Válasz #599. hozzászólásra

gondoltam
amúgy jó rajta minden ?
Válasz #598. hozzászólásra

pont ezért akarok szerezni mert nem ocsó
Válasz #596. hozzászólásra

amugy mikor cserére érett a helyzet /munka közben lesett s az öregem át ment a toldón/újat vettem 3 éve volt 80+fa asziszem
Válasz #596. hozzászólásra

köszönöm szépen barátom!!!!
Válasz #593. hozzászólásra

kösz szépen akkor lehet télen készítünk látom nagy dolog volt az asszonnyal garatula hozzá
Válasz #594. hozzászólásra

igen mert egy hajóban enyelgünk csak a vizesés még nagyon messzi van hála isten.
Válasz #593. hozzászólásra

Majd megírom a tapasztalatokat!
Na én aztán jól kint vagyok a vízből Veled
Válasz #592. hozzászólásra

az enyim is megcsöppen de még nem volt kedvem kivenni mert xar utálom azon a részen szerelni a dögöt!
majd szedd már szét oszt tájékoztass milyen s mi eresztett
Válasz #591. hozzászólásra
Egy kicsit jön az olaj az orbitomból,ahol belemegy a kormány.Nyúltál már ahhoz a részéhez?Mit érdemes tudni róla?Gumigyűrű egyedi,v. javítókészletben van???????????
Válasz #590. hozzászólásra
Szia neked is Kellemes Ünnepeket!
vagyok csak kevés időm van gép előtt ülni
Válasz #589. hozzászólásra
Helóóó,Kellemes ünnepeket!Merre vagy mostanában,h. alig látlak?
Válasz #587. hozzászólásra

elvileg jó bár nem tudom a dob hiánya nem okoz hiányt valamiben
s itt nem a szikrafogásról gondolok
Válasz #586. hozzászólásra
kipufogó készítőket kell keresni vagy venni KO anyagot és kalapácsköszörű s készen is van.
Válasz #586. hozzászólásra
vagy csinálni rozsdamentesből valami hasonlót ehun e http://www.youtube.com/watch?v=wiogsnsRRcE
Válasz #583. hozzászólásra

egy kérdés mester kipufogót keresek az erősre hol lehetne találni? valbertet kérdeztem nincs meg horror áron adja a mostani már nagyon szét van égve rajta
Válasz #544. hozzászólásra
Deutz fahr 140 lovas négy fej 30-35 de inkább 35.20-25max.Mindenféle föld van olyan is ami nem csúszik le az ekéről.
Válasz #583. hozzászólásra
Jó Éjt!
Válasz #582. hozzászólásra
másképp majd elmesélem..
jó éjt szia.léptem.....
Válasz #581. hozzászólásra
Ahogy meséltem,vagy másképp????
Válasz #578. hozzászólásra

egyik ismerösünk az ülés munkahengert rendbe tették házilag "ocó ozt jó"
Válasz #579. hozzászólásra
Viszont az egész családnak!
Válasz #577. hozzászólásra

AZT NE IS MOND!!
BOLDOG KARÁCSONYT KOMÁM!!!
Válasz #577. hozzászólásra

Az ég meg kék!
Válasz #571. hozzászólásra
Még a fű is??
Válasz #574. hozzászólásra

FEJÉN TALÁLTAD A SZÖGET
Válasz #572. hozzászólásra

MAJD ELMONDOM NE IZGULJ
Válasz #570. hozzászólásra

Ha nem értessz hozzá életed vagyonába!
Válasz #570. hozzászólásra

HAHA!!!sok kérdés kis helyen!LEGALÁBB 100 FÉLE VARIÁCIÓ VAN
Válasz #568. hozzászólásra

Egyébként miért ekkora titok,hogy hol láttad????
Válasz #569. hozzászólásra

a fene tudja én nekem mind ZÖD!
Mennyibe fáj egy komplett motor-váltó-szivattyú felújítás/csere?
Válasz #568. hozzászólásra

Ezek a Füzesabonyi gépek voltak,Te is láttad őket
Válasz #567. hozzászólásra

lényegtelen!ami a lényeg rajta kaptak !
látom ipari a tevékenységed!
jó lesz "vigyázni" veled
Válasz #565. hozzászólásra
Ez nem csalás,nem ámítás!!!
Hol találtad???
Válasz #564. hozzászólásra
a lényeg ne legyen sok gazdás lehetőség szerint!
TÖKÉLETES erre a területre!!
Válasz #563. hozzászólásra

tessék komám!!
Válasz #555. hozzászólásra
Igazából 100ha-ra kellene talajra, szántani,lazítani, meg elmunkálni.
Egy felújított gép gondolom ilyen kis területen egy jó pár évig elmenne, vagy nem érdemes belevágni ennyi földdel egy ilyen gépbe?