Hirdetés
Fórum
- Földmérés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen a jó kombinátor? új
- Kukorica gyomirtása új
- Perkins motorok - tapasztalatok és vélemények új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Alkatrész új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Totális újratervezés kell? Így nem bírja sokáig a magyar agrárium
A túlzottan gabonaalapú termelés nemcsak piaci, hanem időjárási szempontból is...
Hirdetés

8 hozzászólás
Válasz mtz1962 #7. hozzászólásáraEl kell gondolkozni, mert 10 napra előre hőséget mond.
Ha kézi betakarítás akkor igyekezni kell, főleg ha a szára már lement és nem sok ideig a napon hagyni.
Válasz kissviktor #6. hozzászólásáraA szára ettől szárazabb volt de a fej átmérő ilyen én nem tudom öntözni.
Válasz mtz1962 #5. hozzászólásáraA lilahagymánál nagyon körültekintően kell a kiforgatással lenni, mert aznap megtud főni.

Mi már jártunk úgy és az nem jó dolog.
Itt egy kép, ez lenne az ideális amikor eléri a maximumát a fejátmérő és a szára is teljesen megdőlt és már nem zöld, ideális kiforgatni:
Kézi vagy gépi betakarítás, illetve mekkora terület??? Mert jön a hőséghullám és könnyen, 1-2 óra alatt meg lehet főzni!
De van olyan is hogy a földbe is megfől, mint a multkori 40fokos hőség.
Ha van még növekedési potenciálja, akkro talán még öntözni is érdmes lehet, hogy ne legyen kemény a földje, meg életben tartani a szár részét. Ha kézzel lesz szedve akkor a szára ha teljesen elhal akkro nem lehet kiszedni a kemény földből...de az az igazság, hogy ott élőben kell mindezt látni, mert nagyon nehéz ilyen hőség előtt okosat mondani.
Válasz kissviktor #2. hozzászólásáraÜdv kissviktor egy kérdésem lenne mikor érdemes a hagymát kiszedni ?
Köszönöm az infókat. Azon agyalok hogy ha nincs nagy külömbség a lila és a vöröshagyma termesztése között akkor miért kerül 2-3 szorosába a lilahagyma mint a vörös? Talán a hozama miatt vagy más okból?
ÜDV .:Petroland
Válasz #1. hozzászólásra
Hali:) Ahol megterem a foki ott a lila-vöröshagyma is megterem.Bár én kezdésnek a dughagymás termesztést ajánlanám.Ha érdekel tudok telefon számot:)
Nem sokban különbözik a vöröshagymától.
Erre meg van téma:
Magról vetett hagyma topic <----klikk ide
Egyébként a Robin a legpiacosabb 70.000ft kb a vetőmag/ 250.000szem, ami 1 kiló.
3-4 kiló kell 1 hektárba.
Műtrágya: hatóanyagban kb 150-70-150 NPK
Öntözni kell.
Hetente permetezni gomba és rovar ellen.
Hektárköltség 1,5milka ha megadod a módját. 500mázsa feletti termések
Mi március 12-n vetettünk tavaly.
Elég sokat írtam tavaly a hagymás fórumba, amit belinkeltem, fotókat is sokat készítettem.
Hali.Milyen földbe és mikor érdemes vetni a lilahagymát.Valamint a trágyázás érdekelne.Látom
hogy sok a Holland holmi, ez miért lehet?
Aki tud segítsen légyszi.!!A vetömag árak ,hozam, elállóság is érdekel.Minden jóindulatú infót szivesen fogadok.
ÜDV.:Petroland